10. klasse på HANSENBERG

2 linjer - mange muligheder

Overvejer du at starte på uddannelse til januar 2018? Så kom til Åbent Hus den 10. oktober

Åbent Hus oktober 2017

Har du lyst til en uddannelse, hvor du arbejder både fagligt og teoretisk på et højt niveau?

HANSENBERG10 er for dig, som vil mere end bare 10. klasse.

Det er for dig, som fremadrettet tænker at tage en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.

 

Hos os kan du kombinere 10. klasse med erhvervsuddannelsens Grundforløb 1.

Det vil sige, at du på 1 år gennemfører en 10. klasse og det første grundforløb inden for hovedområdet Teknologi, byggeri og transport. Dermed kan du begynde direkte på Grundforløb 2, hvis du beslutter dig for at tage en erhvervsuddannelse.

Selvom det er fagretningen Teknologi, byggeri og transport, du tager på Grundforløb 1, så er der bagefter frit valg mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2, og ikke kun mellem de uddannelser, der knytter sig til fagretningen.

Adgangskravene er de samme som på en almindelig erhvervsuddannelse. Du skal være vurderet uddannelsesparat og have et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik fra 9. klasse.

Linjerne i 10. klasse på HANSENBERG

2 linjer repræsenterer uddannelser inden for HANSENBERGs 3 fagretninger.

Vælg mellem følgende linjer:

 • Teknologi og innovation
 • Medier og trends

Fælles for elever i HANSENBERGs 10. klasse er bl.a.

 • obligatoriske 10. klasse fag (dansk, matematik og engelsk)
 • valgfag: fysik, tysk og design
 • erhvervsfag – bl.a. innovation, praktikpladssøgning, arbejdspladskultur, arbejdsplanlægning af samarbejde, metodelære og faglig kommunikation og dokumentation
 • studieture i ind- og udland
 • 1 uges obligatorisk brobygning på ungdomsuddannelser
 • virksomhedsforlagt undervisning
 • projekter: Obligatorisk selvvalgt opgave og 3-4 events i løbet af året, hvor elever fra begge linjer arbejder tværfagligt om at skabe inspirerende og meningsfulde projekter.

Teknologi og innovation

På linjen får du mulighed for at udvikle dine færdigheder, samtidig med at du får indsigt i forskellige håndværksfag.

Du får indblik i kulturen og miljøet på håndværksuddannelserne, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.

Samtidig får du erfaring med erhvervsuddannelserne til personvognsmekaniker, smed, tømrer, VVS'er, elektriker og teknisk designer samt øvrige uddannelser inden for transport og terminal. Du bliver klogere på dit valg af erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.

Medier og trends

På linjen får du mulighed for at afprøve dine kreative evner gennem forskellige håndværksfag. Undervisningen er bygget op om faglige øvelser og mindre projekter, hvor du får indflydelse på udformningen af det færdige produkt.

Du får indblik i erhvervsuddannelserne til mediegrafiker, webintegrator og datatekniker. Samtidig udfordres du i dit valg af erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.

Den gode opstart på HANSENBERG

Op til sommerferien inviterer vi dig til en samtale med en af dine kommende lærere, hvor I taler om dine forventninger og skolens forventninger til dig. Vi taler om dit standpunkt i dansk og matematik og specielle behov, som er relevante for dit uddannelsesforløb.

Fast base

HANSENBERG10 har fast base i et område, hvor du har let adgang til skolens mange værksteder. Her får også elever på erhvervsuddannelserne undervisning. Det sikrer en tryg overgang til dagligdagen på en stor erhvervsskole.

XHOUSE

XHOUSE er et kreativt eksperimentarium for alle, der elsker at udvikle, skabe og tænke ud af boksen. I 10. klasse får du rig lejlighed til at se idéer blomstre, fx gennem projektarbejde.

Du får adgang til 3D-printere, laserskærere, droner, avanceret robotteknologi samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal.

Måske går du hjemme i garagen og arbejder med en god idé? XHOUSE tilbyder også rådgivning og hjælp til at udvikle din egen personlige idé til et produkt eller prototype.

Studieture

Der vil i løbet af skoleåret være planlagt studieture til både ud- og indland. Dette betyder, at du skal regne med en egenbetaling på maks. 3.100 kr.

Lærerne på HANSENBERG

Lærerne tilknyttet 10. klasse på HANSENBERG er vant til at koble teori og praksis, og flere har både en erhvervsuddannelse og en læreruddannelse. Du vil møde lærere, som vil dig!

Hvad enten du er stærkest til det teoretiske eller det praktiske, kan vi på HANSENBERG tilpasse undervisningen til dig og din måde at lære på.

Lærerteamet fokuserer på:

 • Faglig inspiration og udvikling af den enkeltes potentialer
 • Dine individuelle læringsmål
 • Et udfordrende læringsmiljø, hvor tætte relationer er centrale
 • Forældresamarbejde, som sikrer eleven et netværk, der støtter, når det går rigtig godt, og når det er svært.

Ude i værkstederne står faglærerne klar til at undervise, demonstrere de færdigheder, du skal tilegne dig, og vejlede dig, når du skal løse opgaver. De har erhvervserfaring fra branchen og kan forklare dig, hvorfor du skal lære noget bestemt, og hvordan du kan bruge det i praksis.

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer, at du er motiveret til at lære og har lyst til at deltage aktivt i en undervisning, som er eksperimenterende.

Du bliver inspireret af at arbejde ud fra høje standarder og bidrager gerne til at skabe et motiverende læringsmiljø – både i de traditionelle skolefag, og når du arbejder ude i værkstederne.

efter 10. klasse på HANSENBERG

 • Du kan tage erhvervsuddannelsernes Grundforløb 2 – vælg mellem flere end 100 forskellige
 • Vælge en af de gymnasiale uddannelser – STX, HTX, HF, HHX

Har du spørgsmål?

 • Carsten Schmidt

  Ledelse/Stabsfunktioner
  Skolechef Teknia og Designia
  Tlf. +4579320164
  cas@hansenberg.dk

Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden