XENIA tager tredjepladsen for tjenerelever ved DM i Skills

2019

Det var en meget glad Xenia Dalgaard Sørensen, som lørdag eftermiddag kunne lade sig hylde som Danmarks tredjebedste tjenerelev.

Xenia, der er i lære ved Hotel Koldingfjor, klarede sig nemlig flot ved lørdagens finale i Arena Næstved. Her skulle hun blandt andet lave en orientalsk salat med kylling, flambere crêpes almonde og servere tre retter med tilhørende vine for gæsterne.

Og det er en glad tjenerelev, der tager fra Næstved.

”Det har været en fed og lærerig oplevelse, for det er kun dig selv, der kan gøre tingene. Det bedste har været at få muligheden for at være med. Mit mål var at nå i finalen, og jeg føler, at jeg fik lavet en god salat. Ved Skills-testen gjorde jeg, hvad jeg kunne. Og ved service gjorde jeg det, jeg skulle”.

Det var først for få uger siden, at Xenia fik chancen for at være med ved DM i Skills. En deltager fra en anden skole sprang i sidste øjeblik fra – og HANSENBERG sprang til, hvilket direktør ved Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen er utrolig glad for, han var med på sidelinjen under finalen:

”Det er dejligt, at vi har en skole, der kan handle hurtigt og kvikt, når der skal ske noget. Det er enormt vigtigt, at vores unge mennesker bliver animeret til den slags konkurrence. Det kræver noget af erhvervsskolerne, og det skal vi holde fast ved”, sagde Peder Madsen efter finalen.

”Det, at der kan blive afviklet konkurrencer som den her, er med til, at vi får flyttet tjenerfaget fra at være ’ufaglærte tallerkentaxaer’ til at være et stolt og anerkendt håndværk”, tilføjede han.

Direktør ved Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen er utrolig glad for, at Xenia sprang til og deltog ved DM i Skills.

I finalen deltog også tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG. Og Marc kan også se tilbage på en forrygende oplevelse:

”Det var sjove udfordringer. Det bedste har været at være sammen med de andre tjenerelever, for vi har et godt fællesskab her i arenaen og på hotellet. Jeg har gjort, hvad jeg kunne – og jeg er blevet meget klogere”.

Trekløveret Mathias Thygesen, gastronom, Marc Thejl Hansen, tjener, og Xenia var gode støtter for hinanden under DM i Skills.

Dag 1, 2 og 3

Se meget mere fra DM i Skills


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden