VFU-ophold i udlandet har ført til fast arbejde

Veterinærsygeplejerske i Norge

VFU-ophold i udlandet har ført til fast arbejde

Signe Birk Adler Nielsen fra Ullerslev, der er nyuddannet veterinærsygeplejerske, har været på noget af en rejse, og eventyret fortsætter nu – igen – i Norge.

Forleden kunne Signe Birk Adler Nielsen – sammen med 100 andre nyuddannede veterinærsygeplejersker fra erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding – fejre, at både sygeplejeemblem og uddannelsesbevis var i hus.

I ti år har Signe haft et helt specifikt mål: At blive veterinærsygeplejerske (VSP).

Og forleden kunne 24-årige Signe Birk Adler Nielsen så – sammen med 100 andre nyuddannede veterinærsygeplejersker – fejre, at både sygeplejeemblem og uddannelsesbevis var i hus.

”Allerførst skal jeg være sammen med familien og slappe af efter al den eksamenslæsning. Men det spændende af det hele er, at jeg fået arbejde på en klinik ikke så langt fra Nordkap i Norge: Alta Dyreklinikk”, fortæller hun.

Dermed er karrieredrømmen nu virkelighed for Signe Birk Adler Nielsen, som altid har I ti år har Signe haft et helt specifikt mål: At blive veterinærsygeplejerske (VSP).

”I 8. klasse fik jeg mulighed for at komme i erhvervspraktik som VSP, og jeg faldt fuldstændig ’head over heels’. Og følelsen var helt den samme, da jeg i 9. klasse igen kom i erhvervspraktik”.

”Jeg valgte helt målrettet at tage en HTX, hvor jeg blandt andet havde bioteknologi på A-niveau. På forhånd har jeg derfor kendt til arbejdet med bakterieceller og så videre. Samtidig har det været en fordel, at jeg havde noget erfaring med mig, da jeg skulle søge elevplads”.

I ti år har Signe haft et helt specifikt mål: At blive veterinærsygeplejerske (VSP), og nu er karrieredrømmen blevet til virkelighed.

Den helt rigtige læreplads

Lærepladsen fandt hun hos Taastrup Dyreklinik – og med bopæl i Ullerslev på Fyn har Signe Birk Adler Nielsen pendlet frem og tilbage.

”Man finder hurtigt ud af, hvad man kan bruge tiden i toget til. Og det har i den grad været tiden værd, for det er en fantastisk arbejdsplads at være på. Personalet tager hånd om en. Vi er som en stor familie, der hjælper hinanden, og klinikken i sig selv er et supergodt arbejdssted”.

Signe Birk Adler Nielsen forklarer, at det dengang for godt fire år siden ikke var helt nemt at finde en læreplads:

”Men tingene har ændret sig, og det er nemmere at få en elevplads nu, end det var dengang – blandt andet, fordi folk har flere kæledyr. Samtidig har cheferne fundet ud af, at det ikke er helt dumt at have en elev”.  

Fantastiske oplevelser

Tilbage til Alta Dyreklinikk. For den kender Signe Birk Adler Nielsen ganske godt i forvejen. Det var nemlig her, at hun sammen med en klassekammerat i et par uger i januar og februar var på såkaldt virksomhedsforlagt undervisning (VFU) inden for specialefaget udvidet veterinærsygepleje.

De havde begge på forhånd ønsket at komme til den nordligste del af Norge.

”Min far arbejder i Norge, så jeg har været der – men aldrig så langt nordpå. Det var helt vildt fedt at se en helt anden natur. Da vi den første dag trådte ud af receptionen med nøglen til vores hytte, så vi nordlys. Tårerne trillede bare ned ad kinderne – det var en helt unik oplevelse”.

På forhånd havde de to elever booket diverse ture og oplevelser. Deriblandt en hestekanetur om aftenen – inklusiv tre retter mad over bål – og en tur med hundeslæde.

”Vi havde rigtig meget kontakt med hundene, og hele deres mindset er bare fantastisk. De har en super adfærd”.

På forhånd havde Signe og hendes klassekammerat booket diverse ture og oplevelser. Deriblandt en hestekanetur om aftenen – inklusiv tre retter mad over bål – og en tur med hundeslæde.

Ny opgaver venter

Hunde har også en helt central plads i det arbejde, der udføres på Alta Dyreklinikk:

”De arbejder med kæledyr, og der er en dyrlæge, som kører ud til gårde og diverse produktionsdyr. Men ellers er det primært slædehunde, jagthunde – ja, arbejdshunde generelt – der arbejdes med”.

Og hele oplevelsen i Norge – der er kommet i stand via Erasmus+, som er EU’s uddannelsesprogram – var altså så enestående, at Signe Birk Adler Nielsen er lykkelig over sin nye kontrakt med Alta Dyreklinikk:

”Jeg elsker at være i det område og på klinikken. Klinikken er indrettet på en fed måde, personalet er meget inkluderende og søde – og arbejdsopgaverne er anderledes, hvilket er spændende at prøve. Selve byen er ikke så stor, men der er charme, ro og en helt anden natur. Lige nu er der ikke noget, der binder mig. Man kan aldrig vide, om jeg vil kunne sige ja tak til samme mulighed, når jeg får børn og familie”.

Signe Birk Adler Nielsen faldt rigtig godt til på klinikken i det nordlige Norge, hvor hun nu igen rejser til for at arbejde.

”Vi havde rigtig meget kontakt med hundene, og hele deres mindset er bare fantastisk. De har en super adfærd”, siger Signe Birk Adler Nielsen om de slædehunde, som hun var ude at køre med.

Mere end en uddannelse

Signe Birk Adler Nielsen kan altså se frem mod nye og spændende oplevelser i Norge – og tilbage på, at hun har ramt helt plet med sit valg af uddannelse:

”Det er ikke blot en uddannelse, hvor man lærer arbejdsgangene som VSP. Jeg værdsætter så meget min familie og kollegerne på lærepladsen, der har hjulpet mig igennem uddannelsen. Og jeg er så glad for mine fantastiske lærere, klassekammerater, roomies – og min bedste ven, som jeg har lært at kende på uddannelsen. Jeg kunne ikke være nogen af dem foruden”.

 

  • HANSENBERG er det eneste sted i landet, hvor du kan tage uddannelsen til VSP, og vi har elever fra hele Danmark samt udlandet.

"Jeg er så glad for mine fantastiske lærere, klassekammerater, roomies – og min bedste ven, som jeg har lært at kende på uddannelsen. Jeg kunne ikke være nogen af dem foruden”, fortæller Signe.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden