Verden venter på årets studenter 2024

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Verden venter på årets studenter 2024

Efter flere uger med eksaminer kunne alle EUX- og HTX-studenter læne sig tilbage og lade sig hylde ved dimissionen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Det er en af de helt særlige dage på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, når årets EUX- og HTX-studenter sidder side om side med de fineste huer på.

Og det gjorde de torsdag eftermiddag og aften, da der var dimission i skolens store multihal. Som altid var det en både rørende og festlig oplevelse, hvor den nærmeste familie fulgte med fra tilskuerpladserne.

EUX- og HTX-studenterhuerne kastes ved dimissionen 2024 på Hansenberg Tekniske Gymnasium

Traditionen tro røg studenterhuerne i vejret.

"I dag markerer ikke kun afslutningen på jeres ungdomsuddannelse, men også begyndelsen på et nyt kapitel i jeres liv. Jeres rejse fra første skoledag til jeres sidste eksamensdag har været fyldt med hårdt arbejde, udfordringer, glæder og triumfer. I har hver især bevist jeres evner og potentiale", sagde rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Marlene Ravn Falk under sin tale.

I talen lagde hun vægt på, at EUX- og HTX-studenterne har de helt rigtige kompetencer til at møde den verden, de kommer ud til:

"Samfundet, der venter jer, er et landskab i konstant forandring - formet af teknologisk innovation, globalt samarbejde og en kollektiv stræben efter bæredygtighed. I en verden, hvor teknologi og innovation er drivkræfterne bag vækst og udvikling, er jeres evne til at tænke kritisk, arbejde tværfagligt og anvende teknologisk viden ikke kun imponerende, men også essentiel".

"I har lært at sætte spørgsmålstegn ved det etablerede, at udforske nye horisonter og at bringe jeres unikke perspektiver til bordet".

"Nu er I klar til at tage næste skridt på jeres rejse. I skal bruge de erfaringer og færdigheder, I har opnået, til at skabe jeres egen vej og bidrage til en endnu bedre fremtid for vores verden. Vær frygtløse, vær nysgerrige og vær tro mod jeres passioner! Verden har brug for jer og jeres unikke perspektiver. Og husk, at jeres rejse kun lige er begyndt, og I har ikke travlt"!

Rektor Marlene Falk holder tale ved dimissionen for alle EUX- og HTX-studenter på Hansenberg Tekniske Gymnasium 2024

"Verden har brug for jer og jeres unikke perspektiver. Og husk, at jeres rejse kun lige er begyndt, og I har ikke travlt"! Sådan sluttede rektor ved HANSENBERG Tekniske Gymnasium Marlene Ravn Falk.

TEORI BLIVER TIL VIRKELIGHED

Smilla Evensen Egelund fra Vejen er en af de studenter, der er klar til at fortsætte sin rejse. Efter sin HTX tager hun nu et sabbatår, og derefter er det planen, at hun vil læse "et eller andet sundhedsfagligt med mennesker", som hun siger.

"Jeg valgte HTX, fordi jeg gerne ville prøve noget andet, end alle de andre. Og på HANSENBERG Tekniske Gymnasium har de den studieretning, jeg gerne ville på - nemlig Bioteknologi A og Matematik A. Jeg kan rigtig godt lide, at det hele er så hands-on. Vi har teorien med, men samtidig får vi lov til at prøve teorien af i praksis", fortæller Smilla Evensen Egelund.

Smilla er nyudklækket HTX-student på Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding juni 2024

"Jeg kan rigtig godt lide, at det hele er så hands-on. Vi har teorien med, men samtidig får vi lov til at prøve teorien af i praksis", fortæller Smilla Evensen Egelund.

I forbindelse med dimissionen blev der også delt udmærkelser ud til blandt andre eleverne med det højeste gennemsnit på EUX og HTX - og til elever, der i særlig grad har bidraget til fællesskabet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Da alle havde fået deres velfortjente eksamensbeviser - og alle de flotte taler var holdt af lærere og elever - var der lækkerier på menuen i HANSENBERGs store bistro.

I forbindelse med dimissionen blev der også delt udmærkelser ud til blandt andre eleverne med det højeste gennemsnit på EUX og HTX - og til elever, der i særlig grad har bidraget til fællesskabet på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden