Uddannelser med fremtid trak folk til

Åbent Hus

Der var travlhed hos vejlederne, da HANSENBERG lørdag holdt Åbent Hus, for interessen for at høre om de forskellige uddannelser var stor.

Der var lørdag trængsel på parkeringspladserne. 

Mange valgte nemlig at kigge forbi, da alle uddannelser - inkl. HANSENBERG Tekniske Gymnasium - holdt Åbent Hus.

"Der har været rigtig stor interesse for alle uddannelserne. Specielt vores vejledere har været meget efterspurgte - og de mange spørgsmål, vejlederne har fået, vidner om, at de besøgende har sat sig ind i tingene på forhånd, for der er kommet mange gode spørgsmål", fortæller skolechef for 10. klasse, Teknia og Designia Dan Zielke.

Susanne Christensen er en af de dygtige vejledere, som stod klar til at fortælle om de mange uddannelsesmuligheder:

 "Der har været rigtig mange forældre, som har spurgt ind til specifikke uddannelser og adgangskrav. Der har også været stor interesse for 10. klasse, hvor vi udbyder to spor: en ordinær 10. klasse samt 20/20-modellen, der indeholder Grundforløb 1. Og så har rigtig mange spurgt til EUX". 

"Så det er gået rigtig godt, og folk virker glade og positive - og vi mærker, at vores flotte lokaler og faciliteter gør indtryk", tilføjer Susanne Christensen.

virtuel undervisning hansenberg

Chancen for at prøve VR-briller var et tilløbsstykke.

Skift af karrierespor

Men det var ikke blot vejledere og undervisere, der tog godt imod de besøgende. Engagerede elevguider sørgede for at vise gæsterne rundt, og på hver uddannelse kunne elever fortælle om deres hverdag - deriblandt Michael Nielsen, der er godt i gang med sin uddannelse til teknisk designer:

"Vi får spørgsmål om hele uddannelsen. Vi prøver at forklare, at der er mange aspekter i faget, og det handler ikke bare om at tegne. Det er en god uddannelse, der åbner op for mange muligheder".

45-årige Michael Nielsen har på grund af en dårlig skulder skiftet karrierespor. Men den tidligere gulvlægger kan sagtens trække på sine tidligere erfaringer:

"Jeg kan stadig bruge al den baggrundsviden, jeg har. Og jeg har stadig den der gode fornemmelse af, at jeg kan kreere noget fra start til slut. Det er bare på en anden måde end som gulvlægger", forklarer han.

"Jeg kan stadig bruge al den baggrundsviden, jeg har - og jeg har stadig den der gode fornemmelse af, at jeg kan kreere noget fra start til slut". Sådan lyder det fra Michael Nielsen, som er i gang med at uddanne sig til teknisk designer.

Det fedeste ved faget

Der var masser af forskellige aktiviteter under arrangementet, og på Organia på Vranderupvej lidt uden for Kolding dukkede de første gæster op et stykke tid før den officielle åbning af dørene.

Men eleverne var helt klar til at møde de besøgende. I beslagsmedjen arbejdede blandt andre Mikkel Aagaard Rasmussen og Christopher Emil Gad Wessing, så sveden sprang.

"Jeg er vokset op på et stutteri, så det har ligget i kortene, at jeg skulle være beslagsmed. De fleste beslagsmede har en forbindelse til hestesporten. Det fedeste ved faget er, når man kan se, at man gør en forskel for hesten", sagde Christopher Emil Gad Wessing.

beslagsmed heste skoning uddannelse hansenberg

Mikkel Aagaard Rasmussen (t.h.) og Christopher Emil Gad Wessing viste beslagsmedefaget frem.

Åbent hus på alle uddANNELSER

Der var Åbent Hus på alle HANSENBERGs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90.

Se også artiklen i Jydske Vestkysten.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden