Uddannelse og elitesport spiller sammen

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Uddannelse og elitesport spiller sammen

Danmarksmester og tjenerelev Magnus Dahl Rehnquist opfordrer andre unge, der dyrker sport på højt plan, til at undersøge, hvordan de kan kombinere sport og uddannelse, for det kan godt lade sig gøre.

Magnus kombinerer elitesport og uddannelse

Han spiller bowling på eliteplan, og han har vundet flere danmarksmesterskaber – og i foråret kom han hjem med tre medaljer, da han sammen med resten af ungdomslandsholdet var til EM i Finland.  

Og nu tager Magnus Dahl Rehnquist kegler på uddannelsesbanen. Han er nemlig i gang med at uddanne sig til tjener på HANSENBERG – samtidig med, at han som Team Danmark-atlet fortsat dyrker sin sport på højeste niveau.

”Det kan lade sig gøre, fordi jeg har fået forlænget min uddannelse, så den tager cirka et halvt år længere end normalt, og det er er rigtig god løsning. Jeg behøver ikke at toppe lige nu som bowlingspiller, så for mig er det vigtigt at få en uddannelse, så jeg er klar til seniorlandsholdet, når den tid kommer – og det håber jeg selvfølgelig, at den gør”, fortæller den 17-årige tjenerelev.

Han begyndte på Grundforløb 1 på HANSENBERG i august 2023, og nu er Magnus Dahl Rehnquist i det, der hedder ”Ny mesterlære”, hvor Grundforløb 2 på skolen er skiftet ud med praktisk oplæring i en virksomhed.

For Magnus Dahl Rehnquist er det noget helt særligt at kunne give gæsterne en god oplevelse, og her er han i gang med at træne flambering på HANSENBERG.

Noget helt særligt

Magnus Dahl Rehnquists virksomhed – altså hans læreplads – er Munkebjerg Hotel ved Vejle.

”Det er fedt, at det er megastort. Man kan prøve alt – a la carte, konferencer, finere mad og selskaber – og det er fedt, når man er i lære”.

Allerede i 8. klasse fik han kontakt til Munkebjerg Hotel, da han skulle i erhvervspraktik.  

”Egentlig ville jeg være kok, men det var bare megafedt at være i praktik som tjener. Og så blev jeg reservetjener på hotellet, hvor jeg bare blev bekræftet i, at det var den vej, jeg skulle gå”.

”For jeg er helt sikker på, at jeg skal være tjener. Det er noget helt særligt at give gæsterne en god oplevelse, og der er en masse ting, man kan nørde med – for eksempel i relation til vin, spiritus, ost og mad”.

”Gå efter jeres drømme. Hvis man gerne vil være tjener eller kok samtidig med, at man spiller fodbold på højt plan, så spring ud i det”, lyder rådet fra Magnus Dahl Rehnquist til andre unge elitesportsudøvere.

Næsten en livsstil

Det betyder rigtig meget for Magnus Dahl Rehnquist, at han kan fortsætte som Team Danmark-atlet, mens han er under uddannelse:

”Restaurationsbranchen er næsten en livsstil, og det gør det måske ikke nemmere at kombinere de to ting. Jeg vidste ikke, at man kunne forlænge uddannelsen, så jeg troede sådan set, at det ville være umuligt for mig at blive faglært tjener. Men efter jeg havde været i kontakt med HANSENBERG, fandt jeg ud af, at det godt kunne lade sig gøre. Så skolen har gjort det godt, og det har Munkebjerg Hotel også”.

Han opfordrer derfor andre unge elitesportsudøvere til at undersøge mulighederne:

”Gå efter jeres drømme. Hvis man gerne vil være tjener eller kok samtidig med, at man spiller fodbold på højt plan, så spring ud i det. Desuden er der helt sikkert noget mentalt og konkurrencemæssigt ved sporten, som man kan tage med sig ind i sit fag”, forklarer Magnus Dahl Rehnquist og uddyber, hvordan han taler sig selv op, når han er på arbejde:

”Nu er der mange gæster i restauranten, så nu skal der smæk på”!

Magnus Dahl Rehnquist fortæller også, at han fokuserer på at få lavet sine lektier så snart, han har fået dem for. På den måde skaber han tid og plads til at fokusere på næste stævne.

Magnus Dahl Rehnquist tog tre medaljer med sig hjem fra EM for ungdomsspillere i Finland: en individuel sølvmedalje samt bronze i både holdkonkurrencen og i double.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden