Tømrerelever leger med ved stor udstilling

Tømrerelever leger med ved stor udstilling

En stor udstilling på museet Trapholt i Kolding er netop åbnet, og elever fra HANSENBERG har bygget et af udstillingens centrale elementer.

Omkring 1.000 genstande, 25.000 byggeklodser – og masser af leg, håndværk og innovation.

Det er hovedelementerne i den største udstilling nogensinde om den kendte, danske designer Kay Bojesen. En udstilling, som i denne uge åbner på Trapholt i Kolding, og som har fået titlen ”Kay Bojesen – Humøret i dansk design”.

Udstillingen fortæller en ny historie om Kay Bojesens omfattende produktion af legetøj, sølvtøj og brugsting, og blandt de mange genstande er et stort legehus, som tømrerelever fra skolen har bygget ud fra gamle fotografier og tegninger.

”Vi har nogle originaltegninger, som vi går ud fra. Eleverne har mange gode idéer til legehuset, men vi skal holde os til tegningerne – og det, at de skal følge en bestemt tegning til punkt og prikke, får de meget ud af”, fortæller skolepraktikinstruktør ved Teknia på HANSENBERG Karsten Friis og tilføjer:

”Det er en god og sjov opgave, og eleverne får noget, de kan vise frem”.

Unikt design

For legehuset bliver i den grad vist frem. På Trapholt er man nemlig meget inspireret af Kay Bojesens egen praksis, hvor han så sine udstillinger som legepladser for både store og små. Det er derfor meningen, at de besøgende kan se, røre og kravle rundt på legehuset – og tage en tur ned ad den indbyggede rutsjebane.

Det er udstillingschef ved Trapholt Vera Westergaard, der har taget kontakt til HANSENBERG.

”Vi ville gerne have nogle dygtige elever til at hjælpe os med et projekt. Tømrereleverne får mulighed for at lave et ret unikt design – og vi synes, det er vidunderligt at få hjælp. De unge mennesker har klaret det rigtig godt, og legehuset står som et centralt element i vores udstilling”, siger Vera Westergaard. 

”Kay Bojesen – Humøret i dansk design” åbnede torsdag den 13. september for offentligheden, og udstillingen boltrer sig over 900 kvadratmeter på Trapholt.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden