To guldmedaljer ved svendeprøven er en enestående bedrift

2021 og 2023

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

to guldmedaljer

2021 og 2023

To guldmedaljer ved svendeprøven er en enestående bedrift

Lena opnåede guld både til svendeprøven som kok og som tjener, og hun har også vundet guld til DM i Skills.

Lena Hahn Atzens guldmedalje fra svendeprøven for tjenerelever i 2021.

Ved tjenerelevernes svendeprøve på HANSENBERG har Lena Hahn Atzen – der har været i lære på Molskroen – opnået en af de meget sjældne guldmedaljer, og dermed føjer hun en mere til sin samling.

Ifølge en oldgammel myte blev alt, hvad kong Midas rørte ved, til guld.

Men nu har antikkens rigeste mand fået modspil – og tilmed fra en, som i modsætningen til Midas stadig kan nyde mad og drikke.

For Lena Hahn Atzen har ved tjenerelevernes svendeprøve på HANSENBERG sikret sig en fornem guldmedalje.

Og alt, hvad hun rører ved, bliver åbenbart til guld. Under sin uddannelse vandt Lena Hahn Atzen nemlig DM i Skills for tjenerelever, og for præcis to år siden var hun til svendeprøve på kokkeuddannelsen, hvor hun også garnerede prøven med en guldmedalje.

Guldmedaljer i kokke- og tjenerfagene er ellers langt fra hverdagskost. Et kig langt tilbage i historiebøgerne viser således, at der kun to gange tidligere er uddelt en guldmedalje ved tjenernes svendeprøver på HANSENBERG.

Så to guldmedaljer er en helt enestående bedrift.

”Det er surrealistisk, og jeg forstår det ikke helt endnu – jeg er bare glad. Jeg har virkelig ydet mit bedste, og det viser, at man godt kan være god til mere end én ting. Man kan godt både være en god kok og en god tjener uden at gå på kompromis med kvaliteten”, siger Lena Hahn Atzen.

Guld-Lena opnåede guld både ved svendeprøven til kok og ved svendeprøven til tjener, og hun har også vundet guld til DM i Skills for tjenerelever.

”Det er surrealistisk, og jeg forstår det ikke helt endnu – jeg er bare glad. Jeg har virkelig ydet mit bedste, og det viser, at man godt kan være god til mere end én ting. Man kan godt både være en god kok og en god tjener uden at gå på kompromis med kvaliteten”, siger Lena Hahn Atzen.

En overvældende oplevelse

Man kan åbenbart også godt være i gang med to uddannelser på én gang. For sideløbende med sin uddannelse til tjener har Guld-Lena været i gang med uddannelsen til sommelier, og mandag og tirsdag skal hun til de afsluttende eksaminer.

”Det har været hårdt at være i gang med to uddannelser på samme tid, og jeg har da til tider været ret overvældet. Men det er noget, jeg har gjort, fordi jeg er klar til at blive ”færdig” nu. Jeg bliver på Molskroen, hvor jeg også har været i lære som tjener, for jeg er rigtig glad for at være der”.

”Og så er jeg egentlig bare klar til at tage imod det, som verden kaster i min retning. Jeg er ikke god til langsigtede planer, for jeg ønsker ikke at stå i en situation, hvor jeg er nødt til at sige nej tak til noget, bare fordi min tiårsplan indeholder noget andet”.

En af opgaverne ved svendeprøven er at dække et bord til en specifik begivenhed – i Lena Hahn Atzens tilfælde en virksomheds sommerarrangement.

Vil gøre en forskel

Nogle specifikke tanker om fremtiden har Lena Hahn Atzen dog gjort sig.

”Jeg glæder mig til på et tidspunkt at komme til at arbejde med unge mennesker. Jeg vil gerne ind i noget vejledning eller arbejde som faglærer på en erhvervsskole – og gøre den forskel for andre, som mine faglærere på HANSENBERG har gjort for mig”.

For selv om Lena Hahn Atzen for to år siden flyttede til Rønde for at starte på sin læreplads på Molskroen, insisterede hun på, at skoleforløbene fortsat skulle ligge på HANSENBERG, hvor hun også tog sin uddannelse til kok.

”HANSENBERG er et hjertevarmt sted, hvor man altid føler sig velkommen, og så er rammerne bare virkelig gode. Jeg er et meget stort tryghedsmenneske, og jeg kendte faglærerne, som er så fantastisk gode til at se os elever som individer. Det er vildt dejligt, at man får lov til at være sig selv”.

Her ses Lena sammen med billedet fra da hun vandt guld ved DM i Skills i 2022.

Stolthed på skolen

På HANSENBERG er skolechef ved Vitia Kirsten Grosen fuld af ros til Lena Hahn Atzen:

”Vi er beærede over, at Lena valgte at gennemføre begge uddannelser på HANSENBERG”.

”Vi er meget stolte på Lenas vegne. Det er enestående at se et ungt menneske, der er så videbegærlig, ihærdig og nysgerrig – og som har sin faglighed med i alt. Hun er en stor inspirator og rollemodel for mange unge. Alle døre er åbne for Lena, og hun kan selv bestemme, om hun vil have en karriere i Danmark eller udlandet”.

Hanne Mikkelsen, der underviser på tjeneruddannelsen – og som trænede Lena Hahn Atzen op mod DM i Skills – forklarer, at det kræver det rigtige mindset at opnå guld:

”Man skal arbejde hård, stille store krav til sig selv, reflektere, være nysgerrig, hele tiden hige efter at gøre sidt bedste – og være bevidst om egne stærke og svage sider. Lena har det hele”.

”Samtidig med, at hun er så dygtig, som hun er, har hun også sin personlighed med sig. Hun er hjælpsom, positiv, ansvarsfuld og et kæmpestort forbillede og inspiration for alle”.

Under begge uddannelser på HANSENBERG har Lena Hahn Atzen desuden engageret sig i kampagnen ”Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor hun via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har været ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse i grundskolen.

Det kræver fire 12-taller ud af fire mulige at opnå en guldmedalje ved tjenerelevernes svendeprøve.

 

Lena Hahn Atzen havde sin guldmedalje fra 2021 med i lommen som lykkeamulet til svendeprøven.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden