Tjenerfaglærer og talenttræner takker af

Efter 31 år som faglærer skal Pernille Hansen nu til at nyde sit otium, og hun kan se tilbage på en fantastisk tid med sine mange elever.

Hun har serveret tjenerfaget for elever på HANSENBERG siden 2002, men fra i dag er det slut.

Tjenerfaglærer og talenttræner ved Vitia på HANSENBERG Pernille Hansen har nemlig – efter en lang karriere – sidste arbejdsdag.

”Jeg har valgt at stoppe, fordi jeg skal ud at sejle – og ud at være rig på nye oplevelser. Jeg glæder mig til det, men det er også en epoke, man sætter punktum ved. Det er et arbejdsliv, som er slut nu”, fortæller Pernille.

Arbejdslivet har inkluderet 31 år som faglærer. Først i en lang årrække på Hotel- og Restaurantskolen i København – og sidenhen på HANSENBERG. Indimellem har Pernille taget år ud af kalenderen for at rejse.

Erfaringer fra udlandet er med i undervisningen

Hun har blandt andet boet i Australien, USA og Schweiz, men kan også tænke tilbage på knap fire år i Berlin, hvor hendes mand var marineattaché på ambassaden.

Og her var der brug for hendes evner inden for gastronomi- og tjenerfagene:

”Der kom mange gæster i huset, for min mand havde mange repræsentative pligter. Så stod jeg for madlavning og borddækning. Og i USA, Tyskland og Australien har jeg dyrket min store interesse for vin, og det har jeg brugt meget i min undervisning. Det kan eleverne godt lide – at de får nogle historier med”.

Flødeskummet på kagen for en tjenerfaglærer

For eleverne har i alle årene været omdrejningspunktet for Pernilles arbejdsliv:

”Jeg har haft en rigtig god tid med mine elever. Det har været fantastisk. Det bedste ved at undervise er at se, at eleverne flytter sig. At de får en ahaoplevelse. At man kan se, at de engagerer sig og synes, det er sjovt. Det er det bedste. Og når man kører svendeprøver ser man, hvad man har lært eleverne. Det er flødeskummet på kagen”.

”Desuden har jeg i alle årene arbejdet med konkurrencer – DM for tjenerelever og DM i Skills. Det handler også om det der med at kunne se den udvikling, der sker med eleverne. Samtidig sker der en masse læring, når man mødes med faglærere fra alle de andre erhvervsskoler. Man får nye inputs og nogle gode dialoger med kollegerne”, forklarer Pernille, der har trænet flere danmarksmestre.

Netop de gode kolleger betyder meget for den erfarne tjenerfaglærer:

”Ud over det at undervise, er det de gode kolleger, der driver værket. Og jeg har haft utroligt gode og fagligt dygtige kolleger”, siger Pernille.

Spring ud i det – der er brug for dig

Selv om hun nu selv har valgt at lægge tjenerfaget på hylden, er hun slet ikke i tvivl om, at der venter fremtidens tjenere mange spændende oplevelser:

”Vi mangler nogle unge mennesker i vores fag, og der er stor efterspørgsel på dem. Samtidig er der flere og flere i Danmark, der går ud for at spise. Det bevirker, at branchen mangler folk”.

”Så kan man godt lide at have med mennesker at gøre – og har man interesse for gastronomi og vin – er det bare at springe ud i det. Faget giver mange gode oplevelser, og det er også et fag, man kan bruge ude i verden, hvis man drømmer om at rejse. Kokke og tjenere fra Danmark er altid anerkendte ude i verden”.

Nu er det Pernilles tur til at tage ud i verden. Tusind tak for indsatsen på HANSENBERG – og held og lykke på din nye, spændende rejse.

Har du interesse for gastronomi og vin, kan du på HANSENBERGs hjemmeside se meget mere om tjeneruddannelsen her.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden