Succes med kroatisk besøg

Seks elever og en lærer fra Kroatien har netop været på udveksling på HANSENBERG gennem EU’s uddannelsesprogram ERASMUS+

For et års tid siden havde HANSENBERG for første gang besøg af en gruppe elever fra mekanik- og trafikskolen Strojarska i Prometna Skola i kroatiske Varazdin.

Og besøget var så stort et hit, at det hurtigt blev besluttet at gentage succesen.

Forleden var seks elever og en lærer fra skolen derfor på et to ugers besøg på HANSENBERG. Eleverne kom fra to fagretninger – VVS samt transport og logistik – så meget af tiden var de delt op i to hold.

”Vi har lært en masse nye ting, og det er dejligt at være her”, fortalte Lucijan Rugani, der sammen med sin kammerat Karlo Svoger fik undervisning på HANSENBERGs VVS-værksteder.

De to elever, som begge er ved at uddanne sig til VVS’ere i Kroatien, skulle blandt andet lave en tegning i computerprogrammet AutoCAD – og efterfølgende installere et varmeanlæg.

Det var faglærer Svend-Erik Berg, der underviste nogle af eleverne i at køre gaffeltruck. Her fik blandt andre Petra Margetic gode råd.

Prøver noget helt nyt

Imens prøvede de fire øvrige elever kræfter med HANSENBERGs faciliteter inden for lager- og terminaluddannelsen.

”Det er meget interessant at være her, for vi ser og prøver noget nyt. Vi kører med gaffeltruck og får praktisk erfaring med arbejdet på et lager. Det har vi ikke mulighed for på vores egen skole”, fortalte Petra Margetic, der i hjemlandet er i gang med en uddannelse inden for transport og logistik.

Det samme er Leon Mihalinec, som forklarede, at han har lært en masse:

”Det er rigtig dejligt at prøve noget nyt, og vores underviser er fantastisk. Han har humor, og han ved, hvordan han bedst muligt lærer os noget”.

”Det er meget interessant at være her, for vi ser og prøver noget nyt. Vi kører med gaffeltruck og får praktisk erfaring med arbejdet på et lager. Det har vi ikke mulighed for på vores egen skole”, fortalte Petra Margetic.

En win-win-situation

Underviseren, som Leon Mihalinec henviste til, er faglærer på HANSENBERG Svend-Erik Berg, og han havde stor ros til de kroatiske elever:

”De har været motiverede, energiske – og de har villet have noget med sig tilbage. De er høflige og hjælpsomme, og det har været en fornøjelse”.

En fornøjelse har besøget også været for kroaterne, fortalte Ksenija Perhaj, elevernes lærer og ledsager på turen:

”Eleverne har fået en masse praktisk undervisning og oplevet mange nye ting. For eksempel har de for første gang siddet i et fly. Og så har de mødt en helt anden livsstil og kultur. De har fortalt mig, at de gerne vil blive her, for HANSENBERG er en fantastisk skole med flotte faciliteter. Og lærerne er meget, meget dygtige og hjælpsomme”.

To af eleverne fra Kroatien, Lucija Rugani og Karlo Svoger, prøvede en masse af i praksis på HANSENBERGs VVS-værksteder.

Mulighed for udveksling

Det kroatiske besøg blev arrangeret gennem EU’s uddannelsesprogram ERASMUS+. Ud over timerne på HANSENBERGs værksteder var der også arrangeret forskellige virksomhedsbesøg og kulturelle oplevelser for og sammen med gæsterne fra Kroatien, som under opholdet boede på skolehjemmet.

Hvert år er mange elever fra HANSENBERG på udveksling i andre lande gennem netop ERASMUS+.

Leon Mihalinec forklarede, at han har lært rigtig meget under besøget.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden