Smuk medaljeceremoni på Koldinghus

Formålet med HANSENBERG-medaljen er at hædre elever fra erhvervsskolen og HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som er gode forbilleder inden for netop deres uddannelser.

En tjener fra Vejle, en klinikassistent fra Billund og en studerende ved Aalborg Universitet var blandt i alt 20 modtagere, da dette års prestigefyldte HANSENBERG-medalje blev uddelt på Koldinghus.

Udsigten var særdeles god i Riddersalen højt oppe i Koldinghus på en solrig 18. maj.

Og det var langt fra blot udsigten over byen, der var iøjnefaldende. I den fornemme sal var der nemlig dækket smukt op til uddelingen af dette års HANSENBERG-medalje, hvor 20 af HANSENBERGs dygtigste elever blev hædret i selskab med faglærere, familie og repræsentanter fra lærepladserne.

Traditionen tro holdt borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen åbningstalen ved ceremonien. Borgmesteren har været fast deltager, siden den første HANSENBERG-medalje blev delt ud i 2012.

”Det er en ære at være med til at hylde de 20 elever, der virkelig har været noget helt særligt. Der er ikke kun brug for dygtige unge på universiteterne. Der er i høj grad også brug for dygtige hænder. Jeg håber, I vil tænke tilbage på den her dag som noget helt særligt. Det har I fortjent”, sagde Jørn Pedersen blandt meget andet.

Et stort tillykke

til de 20 medaljemodtagere i 2017

Medaljemodtagere 2017

Gastronom Claus Stolten, Vejle (Hotel Svanen ApS, Billund)

Tjener Nich Kewen Mathias Ørum, Vejle (Sinatur Hotel Haraldskær, Vejle)

Tandklinikassistent Anne-Mette Møller Gandrup, Billund (Tandlægerne Birketorvet ApS, Grindsted)

Frisør Stine Thorkelin-Eriksen, Vejle (Centersalonen v/Mona B. Nielsen, Egtved)

Fitnessinstruktør Camila Yazmin Fischer, Kolding (Fitness 1 ApS, Kolding)

Dyrepasser Jane Drachmann, Daugård (Dalumgaard Rideklub, Odense)

Dyrepasserassistent Pieter Wilhelm Heydenrych, Give (ACTP ApS, Give)

Landmand Peter Hansen Pedersen, Slagelse (Elsesminde Odense Produktionshøjskole, Odense)

Veterinærsygeplejerske Anne Holmboe Bjerg, Frederiksberg (Anicura Centrum Dyrehospital A/S, Rødovre)

Veterinærsygeplejerske Ivalu Naja Holm, Søborg (Evidensia Dahlgaard Dyrehospital, Birkerød)

Veterinærsygeplejerske Malene Thron Wagner, Valby (Evidensia Karlslunde Dyrehospital, Greve)

Tømrer Sigurd Skouman Völcker, Kolding (Chr. og Kaj Nielsen A/S, Kolding)

VVS- og energispecialist Henrik Skovsgaard Bull, Kolding (VVS Søberg ApS, Egtved)

Smed Morten Vogt, Haderslev (Jens Lauritsen Eftf. ApS, Egtved)

Teknisk designer Nathalie Marie Havn Larsen, Hornsyld (HANSENBERG, Kolding)

Personvognsmekaniker Nicolai Kristensen, Kolding (GT Biler A/S, Kolding)

Mediegrafiker Chris Borch Lind, Vejle (Opening A/S, Vejle)

Karen Therkelsen, Kolding, HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Frederik Krogsdal Jacobsen, Kongens Lyngby, HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Christian Møller Nielsen, Aalborg, HANSENBERG Tekniske Gymnasium

Personlige kompetencer spiller ind            

Formålet med HANSENBERG-medaljen er at hædre elever fra erhvervsskolen og HANSENBERG Tekniske Gymnasium, som er gode forbilleder inden for netop deres uddannelser.

De er udvalgt, fordi de har fået 12 i karakter til svendeprøven eller har fået årgangens højeste karaktergennemsnit på gymnasiet, eventuelt modtaget en medalje fra Det Faglige Udvalg eller ved DM i Skills – og har præsteret noget helt specielt i forhold til HANSENBERGs værdier.

”Værdierne er elevernes evner inden for værdiskabelse, generøsitet, lærelyst og passion. Det er værdier, som jeg er helt sikker på, I tager med jer fra HANSENBERG, og som vil være en del af jer – til gavn for samfundet – i jeres videre færd”, sagde HANSENBERGs direktør Morten Kaj Hansen, der i sin tale også sendte store roser af sted til både lærere og lærepladser.

 

Passion og hårdt arbejde

Blandt dette års modtagere er tjener Nich Kewen Mathias Ørum, der er udlært ved Sinatur Hotel Haraldskær. Et sted, han kender særdeles godt. For 11 år siden begyndte han nemlig som opvasker på hotellet i Vejle for senere at blive reservetjener, inden han begyndte i lære – for nu at arbejde som udlært tjener samme sted.

”Andre vil nok sige, at jeg har stræbt efter at blive blandt de dygtigste. Selv har jeg det sådan, at jeg har en kæmpe interesse for faget, og i forbindelse med den interesse fik jeg også nogle forventninger til mig selv. Jeg havde ikke lyst til bare at sige ”det var så svendeprøven”. Jeg vil nå målet med det bedste resultat, jeg kan. Det kræver hårdt arbejde, for det kommer man ikke sovende til. Det kræver forståelse fra hjemmefronten, og den forståelse får jeg i høj grad”.

Forståelse fra hjemmefronten, skolen og lærepladsen har klinikassistent og medaljemodtager Anne-Mette Møller Gandrup fra Billund også nydt godt af. Hun blev udlært i august 2016, og har siden været på barsel. Men når den slutter, begynder hun i fast job på samme klinik – Tandlægerne Birketorvet ApS i Grindsted – som hun er udlært fra.

”Jeg brænder for faget, og der ligger meget teori bag arbejdet, hvilket har været interessant at lære. Det er en uddannelse, der passer lige til mig. HANSENBERG er et fantastisk sted at blive uddannet, og lærerne er meget kompetente. Jeg kan kun anbefale, at man tager en uddannelse på den skole,” forklarer Anne-Mette Møller Gandrup.

God kemi

Det var ikke blot elever fra erhvervsuddannelserne, der modtog medaljer. Også tre elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium kunne få den fine medalje om halsen. Deriblandt Christian Møller Nielsen, der i dag læser til civilingeniør i globale forretningssystemer på Aalborg Universitet.

Den tidligere elevrådsformand fortæller, at han blev meget overrasket, da han fandt ud af, at han var blandt modtagerne:

”Jeg har været meget socialt aktiv, men det synes jeg egentlig bare, er en selvfølge, at man er på HANSENBERG. Jeg har engageret mig og forsøgt at gøre en indsats for at skabe god kemi mellem de forskellige årgange og klasser.

 

Lækker mad og formidabel underholdning

Det var kokke- og tjenerelever fra HANSENBERG, der stod for maden – en lækker tapasanretning og dessert – samt borddækning og servering.

Deltagerne kunne også nyde et interessant oplæg om muligheder og glæder ved praktik i udlandet. Oplægget stod faglærer ved Organia Hans Riehmann for sammen med to elever.

Derudover sørgede to unge talenter fra Kolding Musikskole, Rikke Egholm på cello og Toma Ciosan-Sas på klaver – for musikalsk smør til ørerne.

Med HANSENBERG-medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.  

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden