Sif stræber efter at køre egen dessertbus

DM i Skills den 16.-18. januar 2020

”Er der noget, man kan glæde folk med, er det mad”. Sådan lyder det fra Sif Østergård Buhl, der er med ved DM i Skills for kokkeelever.

Da Sif Østergård Buhl, som er i gang med sin uddannelse til gastronom på HANSENBERG, fik at vide, at der stod en plads klar til hende ved DM i Skills 2020, kom reaktionen prompte:

”Jeg blev så glad, at jeg begyndte at græde. Jeg er så stolt af mit fag, og det er fedt, at jeg kan repræsentere det og vise det frem. Jeg nyder det virkelig”.

Sif har gang i gryderne kokkeelev på skole

”Jeg er så stolt af mit fag, og det er fedt, at jeg kan repræsentere det og vise det frem. Jeg nyder det virkelig”, siger Sif Østergård Buhl.

Bidt af konkurrence

Sif Østergård Buhl skal i konkurrence på førstedagen af DM i Skills, der finder sted i Bella Center Copenhagen den 16.-18. januar.

I løbet af syv timer skal hun tilberede, anrette og aflevere tre retter: fiskeconsommé til 12 personer, chateaubriand af dansk gris – også til 12 personer – samt Soufflé Maison Basque til dessert.

”Det hele skal spille. Min plan er at køre sikkert i stedet for at opfinde den dybe tallerken. Jeg skal være tryg ved det, jeg leverer. Jeg tror, jeg kan blive bidt af det med konkurrence – og jeg glæder mig til at se, hvordan jeg udvikler mig undervejs”, siger Sif Østergård Buhl, der kommer fra Lindknud.

Under træningen har faglærer på HANSENBERG Peter Finnemann Viuff stået klar med gode råd og fif under en række træningspas.

Hotel bakker op

Hun er i lære på Hotel Rødding, og derfra er der i den grad opbakning:

”De er meget stolte, for jeg er deres første deltager ved DM i Skills. Min mester bestiller råvarer hjem, så jeg kan øve, og de er bare fantastiske til at komme med gode idéer – selv, hvis jeg ikke har spurgt. De er rutinerede kokke, så de ved rigtig meget”, siger den 20-årige kokkeelev, der går ind til konkurrencen for at få en oplevelse:

”Selvfølgelig må jeg gå ind til sådan noget med en tro på, at jeg kan vinde. Men jeg er også typen, der lige så meget tager det som en oplevelse. Men finalen vil jeg nu gerne have med – det bliver jeg nødt til”.

Sif gastronom muslinger i køkkenet

Sif Østergård Buhl har trænet på HANSENBERG op til konkurrencen.

Eget dessertkoncept

Sif Østergård Buhl er klar til en karriere inden for kokkefaget, og køreplanen er klar:

”Jeg kan godt lide at glæde andre – og er der noget, man kan glæde folk med, er det mad. Især, hvis man er dygtig. Planen er, at jeg skal have mit eget dessertkoncept, for jeg er vild med desserter. Jeg skal have en dessertbus og køre rundt med den”, fortæller Sif Østergård Buhl.

Hvis den talentfulde kokkeelev går videre fra torsdagens indledende runde, skal hun i finalen på lørdag tilberede, anrette og aflevere en hovedret og en dessert ud fra råvarer fra en mystery box.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden