Robotter på rejse ud i rummet

First LEGO League

Forventningen er, at flere hundrede begejstrede gæster er med på sidelinjen, når der er First LEGO League på HANSENBERG. Alle er nemlig meget velkomne til at kigge forbi og se nærmere på de spændende konkurrencer

Stemning, spænding og sammenhold er garanteret, når der lørdag den 10. november er First LEGO League (FLL) i Kolding.

Turneringen foregår på HANSENBERG, hvor omkring 200 skoleelever udforsker liv og rejse i og gennem rummet. Deltagerne skal blandt andet løse en opgave på robotbanen med en robot, de selv har designet og programmeret.

”FLL er en fantastisk event, som markerer kulminationen på et intenst forløb – i år ud fra temaet ’Har I, hvad der skal til for at gå Into Orbit’. Det fantastiske er, at eleverne arbejder med reelle udfordringer og anvender naturvidenskab til at udvikle konkrete løsninger”, siger udviklingschef ved HANSENBERG Carsten Schmidt og tilføjer:

”På HANSENBERG ser vi FLL som en enestående mulighed for at understøtte unges nysgerrighed for teknologi og naturvidenskab, og jeg begejstres altid af deres store engagement og idérigdom”.

FLL er en global konkurrence, der har til formål at øge interessen blandt unge mennesker for netop teknologi og naturvidenskab.

Udfordringer på robotbanen.

Alle idéer har værdi

Og interessen for at deltage er stor. Allerede et stykke tid før sommerferien var alle pladser til konkurrencen på HANSENBERG bookede – i alt 18 hold med 10-12 deltagere på hver. Derudover var omkring 400 begejstrede tilskuere med på sidelinjen ved sidste års konkurrence.

Specialcenter Vonsild har deltaget i FLL på HANSENBERG de to seneste år, og de er også med i år. Skolepædagog og IKT-vejleder ved Specialcenter Vonsild Mette Damkjær forklarer, at eleverne får meget ud af at være med:

”De har fundet ud af, at de godt kan deltage i projektet, selv om de har specielle behov. Vi ser, at de vokser med opgaven – og at de finder ud af, at de er gode til noget. Det gør det lærerigt, og det motiverer dem til at deltage i opgaverne – også, selv om de kan synes svære”.

Mette Damkjær peger på, at eleverne deltagelse giver både faglige og sociale kompetencer:

”Det, at det er en alternativ måde at lære på, gør, at vores elever kan være med på hvert deres faglige niveau. Det, at de skal samarbejde om opgaverne, gør, at deres individuelle kompetencer bliver sat i spil – men også, at de får øje på hinandens forskellige kompetencer og styrker. Det gør, at de ser vigtigheden af at hjælpe hinanden – og at alle idéer har værdi”.

Skolepædagog og IKT-vejleder ved Specialcenter Vonsild Mette Damkjær

Det, at det er en alternativ måde at lære på, gør, at vores elever kan være med på hvert deres faglige niveau. Det, at de skal samarbejde om opgaverne, gør, at deres individuelle kompetencer bliver sat i spil – men også, at de får øje på hinandens forskellige kompetencer og styrker. Det gør, at de ser vigtigheden af at hjælpe hinanden – og at alle idéer har værdi.

Åbent for alle

Ud over holdet fra Specialcenter Vonsild er der ved FLL på HANSENBERG deltagerhold fra Fjordbakkeskolen i Taulov, Erritsø Fællesskole, Fredericia Realskole, Løsning Skole, Munkevængets Skole i Kolding, Ådalskolen Bohr i Esbjerg og Kolding Realskole.

Og på HANSENBERG glæder alle sig til at byde velkommen indenfor til de mange deltagere og tilskuere. Arrangementet er åbent for alle, og der er rig mulighed for at se nærmere på eksempelvis velprogrammerede robotter.

De deltagende hold præsenteres klokken 9.00, og kort efter går de spændende konkurrencer i gang.

Det er tredje år i træk, at HANSENBERG og Kolding Kommune/Pædagogisk Center Kolding i samarbejde udbyder First LEGO League, og konkurrencen finder sted på HANSENBERGs adresse på Skovvangen 28 i Kolding.

 Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden