Populær snak om uddannelsesvalg

UU Koldings vejlederarrangement

Populær snak om uddannelsesvalg

Tirsdag eftermiddag og aften var der masser af aktivitet på HANSENBERG efter normal skoletid.

For UU Kolding holdt nemlig – i samarbejde med samtlige ungdomsuddannelser i Kolding – et stort uddannelses- og informationsarrangement, der henvendte sig til elever i 8. klasse samt deres forældre.

Dermed fik skoleeleverne i løbet af 90 minutter en introduktion til de mange uddannelsesmuligheder, der er i Kolding Kommune.

Ungdomsuddannelserne i Kolding var repræsenteret ved UU Koldings vejlederarrangement på Hansenberg i november 2022

Alle ungdomsuddannelser i Kolding var repræsenteret ved UU Kolding vejlederarrangement.

Uddannelsesvejledere fra UU Kolding holdt et kort oplæg, inden de knap 1.000 tilmeldte deltagere i hold mødte elever, vejledere, uddannelsesledere og rektorer på uddannelsesstandene – deriblandt naturligvis også repræsentanter fra HANSENBERG og HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

 

 

Og arrangementet giver et rigtig godt fundament for en snak derhjemme om de store uddannelsesvalg, som målgruppen snart står over for. Det forklarer Joakim Fruerlund Deylami, der er leder for Vejledning og Undervisning & Kvalitet på HANSENBERG:

”Det er vigtigt, at eleverne og deres forældre er godt oplyst om mulighederne, så dialogen over middagsbordet kan være nuanceret i forhold til alle de valgmuligheder, de unge har her i Kolding Kommune”.

”Vi lægger gerne kræfter i – og faciliteter til – et så stort arrangement. Det giver os mulighed for at vise grundskoleelever og deres forældre, hvad en teknisk studentereksamen eller en erhvervsuddannelse består af”.

På standene var spørgsmålene da også mange, fortæller vejleder på HANSENBERG Lotte Jensen:

”Vi havde egne elever med på standen, fordi de unge gerne vil tale med unge, der selv står i det. De vil gerne have en oplevelse af, hvad de forskellige uddannelser kan – og for eksempel høre, hvad forskellen på en EUD og en EUX er”.

”Deltagerne fik et godt overblik over de muligheder, der er i Kolding. Mange gange er det også forældrene, der er nysgerrige. Det er typisk forældrene, der gerne vil høre om forskellige støttemuligheder. Det kan være inden for trivsel og læsevejledning”, tilføjer Lotte Jensen.

 

Du er altid velkommen til at kontakte skolens vejledere, hvis du har spørgsmål om uddannelse.

HANSENBERG Vejledningscenter

Åbningstider

Mandag-fredag kl. 9.00-13.00

Kontaktinfo

Tlf.: 7932 0100

Mail: vejledning@hansenberg.dk

Kontakt via hjemmesiden

Brug besked-feltet i hjørnet af skærmen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583



Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden