Pavestolt Lena leverer en historisk bedrift

HANSENBERG-medaljen både i 2022 og i 2024

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

medalje igen!

2022 og 2024

Pavestolt Lena leverer en historisk bedrift

Det er en eksklusiv klub, som 19 tidligere elever fra HANSENBERG og HANSENBERG Tekniske Gymnasium torsdag trådte ind i på Koldinghus, men en af dem er i forvejen medlem af klubben, hvilket er helt unikt.

I de smukke rammer i Kirkesalen på Koldinghus modtog 19 dedikerede talenter forleden HANSENBERG-medaljen.

De har det tilfælles, at de indenfor det seneste år er uddannet på HANSENBERG eller HANSENBERG Tekniske Gymnasium, og de er blevet udvalgt på grund af de excellente faglige kompetencer, de har opnået under deres uddannelse – og så har de præsteret noget helt specielt i forhold til skolens værdier.

Og nu er en af modtagerne måske nødt til at investere i et større skab til sin medaljesamling. For første gang nogensinde har en og samme person nemlig modtaget HANSENBERG-medaljen to gange, og modtageren er meget, meget glad:

”Jeg er bare så pavestolt af at være en HANSENBERG-pige, og skolen har givet mig så meget både fagligt og personligt. Og det er da megafedt at modtage HANSENBERG-medaljen to gange. Det er et statement, og jeg er så glad for, at jeg får lov til at få den igen”, siger Lena Hahn Atzen.

Ved svendeprøven for tjenerelever kunne hun i juni 2023 – et år efter at have vundet DM i Skills – sætte fire 12-taller ud af fire mulige ind på kontoen, hvilket resulterede i en af de yderst sjældne guldmedaljer i tjenerfaget.

Blot to år tidligere garnerede hun også sin svendeprøve for kokkeelever med en guldmedalje – en bedrift, som hun modtog sin første HANSENBERG-medalje for.

Lena Hanhn Atzen, modtager af HANSENBERG-medaljen for anden gang

Jeg er bare så pavestolt af at være en HANSENBERG-pige, og skolen har givet mig så meget både fagligt og personligt. Og det er da megafedt at modtage HANSENBERG-medaljen to gange. Det er et statement, og jeg er så glad for, at jeg får lov til at få den igen.

Guider skolebørn

Lena Hahn Atzen har desuden i den grad levet op til HANSENBERGs værdier: ”vi er ordentlige, vi er modige, vi er nysgerrige og vi er engagerede”.

For hun har blandt meget andet engageret sig i at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse – blandt andet gennem kampagnen ”Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor hun via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) utallige gange har været ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse i grundskolen.

Baggrunden for det har Lena Hahn Atzen altid været åben om:

”Jeg får lov til at tale med nogle fantastiske elever og høre om deres drømme. Det er bare fedt, hvis man kan gøre en forskel. Den der følelse af, at man hjælper andre, er meget givende. Samtidig bliver jeg også lidt misundelig, for hvorfor var der ikke det tilbud, da jeg stod og skulle vælge uddannelse”?

Studentereksamen og vinkemi

Efter folkeskolen tog Lena Hahn Atzen en almen studentereksamen (STX), og selv om hun fik studenterhuen på, var det først, da hun kom i gang med uddannelsen til kok, at hun fandt den helt rette hylde og branche:

”Jeg er blevet varm fortaler for, at en erhvervsuddannelse i den grad er en mulighed efter gymnasiet, og jeg synes, det er vigtigt at give noget af sig selv, når man har noget at fortælle”, forklarer Lena Hahn Atzen, som var i tjenerlære på Molskroen, hvor hun fortsat arbejder.

Lena Hahn Atzen har taget glæden ved naturfag med sig fra gymnasiet. For sideløbende med tjeneruddannelsen uddannede Lena Hahn Atzen sig såmænd også til sommelier.

”Jeg har altid haft en stor interesse for naturfag, og det med vin og drikkevarer falder helt naturligt ind i den interesse, for der er så mange processer inde over vinproduktion. Jeg udvikler mig stadigvæk, og til efteråret tager jeg en måned til New Zealand for at smage på gode vine. De seneste år har ikke budt på ret megen ferie, så den tur glæder jeg mig så meget til”.

Lena glæder sig også til at deltage i konkurrencer indenfor sine fag i fremtiden, for ifølge Lena Hahn Atzen er der plads til flere medaljer i skabet, og hun har tænkt sig at forsøge at blive Årets Tjener næste år.

Ved torsdagens medaljeceremoni sørgede borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff traditionen tro for at overrække medaljerne, og med dem følger et diplom samt et legat på 5.000 kroner til hver modtager.

Det var også borgmester Knud Erik Langhoff, der overrakte HANSENBERG-medaljen til Lena i 2022 (billedet af Lena med opsat hår), efter hun var udlært kok.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden