Ny bro forbinder efterskoler og erhvervsskoler

Rådgivning fra fagpersoner og oplæg om digitalisering og bæredygtighed er noget af det, som venter 150 efterskoleelever, der i den kommende uge kommer i en ny type brobygning på HANSENBERG.

150 elever fra fem efterskoler besøger den 3.-4. december HANSENBERG for at få gode råd til, hvordan de kan gøre deres egne idéer endnu bedre.

Gennem projektet ”E2E – fra efterskole til erhvervsuddannelse” deltager de nemlig i en ny og innovativ model for brobygning.

Tiltaget indebærer, at eleverne via et tema, de selv har valgt, laver research på en virksomhed. De kommer herefter selv med en idé til at løse specifikke problemstillinger på virksomheden. Gennem workshops og sparring bidrager erhvervsskolen med at fintune elevernes idéer. Og det er altså her, at HANSENBERG kommer ind i billedet.

”Det bliver fantastisk at åbne HANSENBERG for 150 nysgerrige elever og deres lærere. De møder relevante fagpersoner og får oplæg om digitalisering og bæredygtighed”, fortæller udviklingschef på HANSENBERG Carsten Schmidt.

Får øje på nye muligheder

Elevernes idéer er resultatet af første del af ”Innovations-Brobygnings-Opgaven” (IBO) for elever i 10. klasse. Arbejdet med opgaven kan være en øjenåbner for eleverne i relation til job- og uddannelsesmuligheder.  

”IBO-brobygningen giver os mulighed for at præsentere HANSENBERGs forskellige uddannelser i en kontekst, som eleverne i grupper selv har valgt – og i et længerevarende forløb, der er knyttet til undervisningen på efterskolen”, forklarer Carsten Schmidt.

Han peger på, at hele forløbet er med til at illustrere erhvervsuddannelsernes faglige styrker.

Efterskoleeleverne har meldt sig på et af tre fagområder: ”Teknik og medier”, ”Krop og sundhed” eller ”Dyr, natur og oplevelser”. IBO-brobygning handler derfor ikke blot om valg, men også om læring.

I projektet deltager i alt 15 efterskoler og 11 erhvervsskoler.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden