Mød Xenia Dalgaard Sørensen

Deltager i DM i Skills 2019

Xenia ser frem til at møde konkurrenterne

For ganske kort tid siden fik Xenia Dalgaard Sørensen tilbuddet om at deltage i DM i Skills, og hun er helt klar til at vise, at hun er god til sit fag.

For blot et par uger siden fik tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen et tilbud, hun slet ikke kunne sige nej til.

En tjenerelev fra en anden erhvervsskole havde i sidste øjeblik meldt fra til DM i Skills i Næstved, og HANSENBERG fik derfor mulighed for at sende ikke bare en, men to dygtige tjenerelever af sted til konkurrencerne.

Og Xenia tøvede ikke, da faglærer på HANSENBERG Hanne Mikkelsen spurgte hende, om hun havde mod på at springe til:

”Jeg blev begejstret og helt utrolig glad. Det er et cadeau, for Hanne kunne have spurgt andre, men hun kan se potentialet i mig. Det er fedt, at jeg skal til DM i Skills. Jeg har altid ønsket at deltage i konkurrencen, men har bare ikke haft muligheden for det. Jeg kan godt lide mit fag, og jeg vil gerne vise, at jeg er god til mit fag – og det gør man bedst i konkurrence med andre”.

”Jeg kan godt lide mit fag, og jeg vil gerne vise, at jeg er god til mit fag – og det gør man bedst i konkurrence med andre”, siger Xenia Dalgaard Sørensen.

Stiller høje krav

Tilbuddet om at deltage ved DM i Skills fik Xenia to dage før, hun skulle til svendeprøve. Hun er dog først udlært tjener til juni fra Hotel Koldingfjord, så derfor kan hun lige nå at være med ved konkurrencerne.

”Det har givet mig mere kampgejst, at jeg har været til svendeprøve, for jeg føler, at der på en eller anden måde må blive stillet højere krav til mig under konkurrencerne. Og jeg stiller også høje krav til mig selv. Jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke kommer i top fem”, forklarer den 20-årige tjenerelev.

Træningen gik hun i gang med lige efter svendeprøven.

”Jeg har ikke været til konkurrencer før, og jeg kom sent ind i det. Men jeg bør have en reel chance for at klare det godt. Jeg glæder mig til at stå ved siden af mine konkurrenter – og forhåbentlig være den bedste.

Blindduftning er en af disciplinerne ved DM i Skills for tjenerelever.

Drinks er favoritten

Mixologi er en af de discipliner, som Xenia ser mest frem til:

”Favoritdisciplinen må være at lave drinks. Og så håber jeg, at vi også kommer op i noget flambering. Crêpes Suzette for at være specifik. Udskæring af frugt er det, jeg frygter mest, for det er en ren konkurrencedisciplin, så det er første gang, jeg skal prøve det – og vi ved ikke, hvilke frugter vi får”.

Til gengæld ved Xenia godt, hvad fremtiden byder på. Som nævnt er hun nemlig i lære på Hotel Koldingfjord. Og her fortsætter hun, når hun er udlært:

”Jeg er blevet fastansat på Koldingfjord, og det er jeg meget glad for. Jeg kan rigtig godt lide min arbejdsplads”.

Xenia kommer ind i konkurrencen på fredag, hvor indledende runde ved DM i Skills for tjenerelever venter.

Xenia har blandt andet trænet frugtudskæring – den opgave, hun på forhånd frygter mest.

  • Læs mere om uddannelsen til tjener


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden