Michal kender sin vin

Mød tjenerelev Michal Bo Sørensen

Du kan nå det endnu 😊 der er stadig pladser på flere uddannelser, der starter til januar

Vejen til drømmejobbet - 1

Michal Bo Sørensen drømte om at blive kok, men greb chancen, da han fik tilbudt en læreplads som tjener. Han er tjenerelev på HANSENBERG og i lære på Hotel LEGOLAND.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til tjener?

Min drøm har altid været at åbne egen restaurant. Jeg har tidligere været på uddannelsen til kok, og mad har altid interesseret mig. Men da jeg bliver ringet op af Hotel LEGOLAND og får tilbudt en læreplads som tjener, tager jeg imod udfordringen. Det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Kontakten med gæsterne er fantastisk, og jeg har fundet ud af, det er meget mere mig at være restaurantens ansigt udadtil end at lave maden ude i køkkenet. Det at fordybe sig i viden om drikkevarer, vin og spiritus er både spændende og udfordrende. Jeg tager bl.a. på vinrejser for at udvide mit kendskab til udenlandske vine.

 

Hvad er så det bedste ved faget?

Hver dag byder på nye udfordringer. Fx da jeg skal køre brunch for 50 mennesker efter en bisættelse. De dækkede borde er næsten klar, da en ændring til bestillingen tikker ind. Selskabet bliver næsten dobbelt så stort. Vi får løst problemet ved at tænke kreativt og udskifte runde borde med aflange, selv om rummet i teorien ikke er stort nok. Det handler om at imødekomme gæsterne og få det til at fungere. Man skal tage en hurtig beslutning og stå ved den.

Jeg har hørt rigtig mange sige, at arbejdstiderne som tjener er opslidende og hård kost for et parforhold. Det kan jeg ikke selv genkende. Det er en fed fornemmelse at sætte punktum for et selskab. Selv om klokken er 4 om morgenen, og værtskabet har været hårdt, har det også været det hele værd.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive tjener?

Tonen i køkkenet kan i ny og næ være hård. Når lortet brænder på, siges tingene gerne ligeud. Det skal man kunne håndtere. Som tjenere er vi restaurantens ydre. Vi er bindeleddet mellem køkkenet og gæsten. Det er os, der får skraldet, hvis gæsten har en dårlig oplevelse, eller hvis maden smager dårligt.

 

Hvad synes du om at gå på HANSENBERG?

Det er en rigtig fin skole. Der er fagligt kompetente lærere, som altid er hjælpsomme. Og skal man træne til et arrangement, stiller skolen også lokaler og materialer til rådighed.

 

Hvilke tanker har du om fremtiden?

Når jeg er udlært, vil jeg gerne en tur til udlandet, hvor det er min plan at få mere erfaring med tjenerfaget under fremmede himmelstrøg. Efter nogle år er det mit håb at starte egen vinhandel et sted i Danmark.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden