Ole udfordrer sit indre opfinder-gen

Mød teknisk designerelev Ole Vedel

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Ole Vedels store tekniske forståelse kommer ham til gavn, når han designer og udvikler mekanik og redskaber, der kan lette produktionen hos Stansomatic i Billund.

Han er i gang med uddannelsen til teknisk designer på HANSENBERG og i lære hos Stansomatic.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til teknisk designer?

Jeg har en baggrund som uddannet trommeslager og har bl.a. turneret landet rundt med et band. Sideløbende med hvervet som professionel musiker har jeg nørklet med at udvikle elektronik til musikbranchen. Det er lige mig at opfinde og udvikle ting.

En af mine gode venner foreslår, at jeg bliver teknisk designer, fordi han har set mig konstruere mange forskellige ting i både træ og metal. Ja, skal jeg prøve noget andet, skal det være nu, tænker jeg.

Derfor læser jeg om uddannelsen på HANSENBERGs hjemmeside og taler også med en færdigudlært teknisk designer, hvor jeg får bekræftet, at uddannelsen stemmer fint overens med mine ønsker og forventninger.

 

Hvad er det bedste ved faget?

Ved Stansomatic er jeg heldigt stillet og får lov at lave en masse forskelligt. Det er vildt sjovt at tegne og udvikle på en idé for derefter at se arbejdstegningerne blive omdannet til prototyper af vores smede og værktøjsmagere. Det kan være redskaber i produktionen, fx hæve-sænkevogne.

Jeg er også involveret i en stor ombygning, hvor jeg er med til at indrette et nyt lager på 1000 kvadratmeter og tegne ændringer i vores eksisterende produktion og pakkeri.

Det er fedt med udfordringer og frie hænder til at tænke stort.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive teknisk designer?

Det kræver stor nøjagtighed at være teknisk designer. Værktøjet, man arbejder med, er dyrt, så det kan få alvorlige følger, hvis tallene ikke stemmer, eller hvis man overser en detalje. Selvfølgelig bliver tingene tjekket igennem, men det går ikke at springe over, hvor gærdet er lavest.

Omvendt er det en spændende udfordring. Man bliver skarp til at kigge alt efter i sømmene.

 

Hvad er det sjoveste, du har oplevet på HANSENBERG?

Det må være, da jeg til min afsluttende prøve på grundforløbet tegner min egen guitar og skærer den ud i 11 lag på 3D-printer og lasercutter i XHOUSE, som er HANSENBERGs kreative eksperimentarium. Det tror jeg ikke, at der er nogen i verden før mig, der har gjort.

Jeg har spurgt i nogle store guitar-grupper på Facebook, og her møder jeg stor opbakning til projektet. Og faktisk spiller guitaren fantastisk.

Hvilke tanker har du om fremtiden?

Jeg har fundet mig godt til rette hos Stansomatic, så der håber jeg at blive, når jeg får mit svendebrev.

Det vil altid være interessant for mig at være en del af et team, hvor jeg kan udvikle, tegne og tænke nyt. Måske er udlandet også en mulighed i fremtiden.

 

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden