Mød Marc Thejl Hansen

Deltager i DM i Skills 2019

Marc er et kæmpe konkurrencemenneske

At tabe er det værste, Marc Thejl Hansen ved. Så han har trænet, trænet og atter trænet for at levere sit bedste ved DM i Skills.

”Jeg er spændt. Meget spændt”.

Sådan lyder det fra Marc Thejl Hansen forud for DM i Skills 2019, hvor han mod ni andre tjenerelever skal kæmpe om titlen som Danmarks bedste tjenerelev.

I de seneste måneder har en tyk og tætskrevet bog fyldt meget i den 21-årige tjenerelevs liv. Bogen indeholder de mange, mange opgaver, som deltagerne kan risikere at blive testet i under konkurrencerne. For ved DM i Skills for tjenere venter et festfyrværkeri af forskellige opgaver såsom opdækning af borde, udskæring af frugt og flambering.

Så Marc har lagt meget energi i sin træning – både derhjemme, på sin læreplads og på HANSENBERG. Tilbage i september sidste år var Marc nemlig med i konkurrencen på Hotel- og Restaurantskolen i Valby om at blive en del af den danske bruttotrup til dette års WorldSkills i Kazan i Rusland.

”Det var en overvældende oplevelse, og jeg havde ikke lagt nok timer i min træning. Det har jeg lært af, så nu laver jeg ikke andet end at træne. Det er svært at forklare, hvordan man træner. Jeg har bogen at tage udgangspunkt i, og så prøver jeg at praktisere alle opgaverne. Det er meget relevante opgaver – sådan noget som at flambere”, fortæller Marc.

Marc Thejl Hansen er oppe imod ni andre tjenerelever ved DM i Skills.

Får fagligt skub

Ud over at træne derhjemme og på sin læreplads har han ad flere omgange brugt en hel dag på HANSENBERG, hvor han sammen med faglærer Hanne Mikkelsen har gennemgået nogle af de opgaver, han kan blive stillet i Næstved.

”Træningsdagene på skolen er super fine. Hanne ser på mit arbejde med de samme briller, som Skills-dommerne bruger. Og så er jeg ikke helt sikker på, at jeg eksempelvis ville komme til at stå og lave peberbøf derhjemme”, erkender Marc.

”Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske. At tabe er det værste, jeg ved. Konkurrencer skubber til en rent fagligt, for de indeholder de klassiske opgaver, som er en stor del af det at være tjener – men som man måske ikke praktiserer så meget i sit daglige arbejde. Så man rykker helt vildt ved at deltage i konkurrencer”, forklarer Marc.

Marc har flere gange været til DM-træning på HANSENBERG.

Favoritdisciplinen venter

Målsætningen for Marc er at gå videre fra indledende runde til lørdagens finale.

”Jeg glæder mig til at komme i gang og mærke stemningen. Der kommer rigtig mange mennesker og kigger, og det glæder jeg mig til at prøve – altså det, at der er så mange øjne rettet mod en. Favoritdisciplinen må være blindduftning af likør og hedvin. Det er den disciplin, jeg er bedst til”.

Marc har lige skiftet læreplads, og han er nu i lære på Restaurant Høfde4 ved Blåvand.

Han er med i torsdagens indledende runde ved DM i Skills for tjenerelever.

”Den store DM i Skills-bog” indeholder de opgaver, som deltagerne kan risikere at trække ved konkurrencerne.

  • Læs mere om uddannelsen til tjener


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden