Jonas hjælper andre med træningen

Mød fitnessinstruktørelev Jonas Figen

Egentlig var fitnesscentret blot en mellemstation for Jonas Figen. Nu bliver det hans levebrød.

Han er fitnessinstruktørelev på HANSENBERG og i lære i fitnesscentret Elixia Billingstad i Norge.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til fitnessinstruktør?

Sport har altid fyldt meget i mit liv. Jeg har spillet alt fra badminton til håndbold og fodbold, og på gymnasiet går jeg på idrætslinjen. Fremtiden er der også styr på. Jeg skal være flymekaniker og ordne F16-jagerfly – tjene i militæret ligesom min bror.

Efter gymnasiet må jeg dog sætte både sportsaktiviteter og uddannelse på pause efter en kæbeoperation. I stedet bruger jeg ventetiden på at styrketræne i fitnesscentret, og det er her, jeg får øjnene op for det at være personlig træner og uddannelsen til fitnessinstruktør.

Jeg søger derfor ind på HANSENBERG. Jeg vil gerne prøve grænser af og går benhårdt efter at komme i praktik i udlandet. Det lykkes mig efter et par forsøg i Florida at få en læreplads i Norge, hvor jeg er rigtig glad for at være.

 

Hvad er så det bedste ved faget?

Det bedste er, at man får en masse viden om kroppen, musklerne og deres funktion. Jeg kom og troede, jeg vidste en del, og at det ville blive en gentagelse fra gymnasiet, men jeg har lært mere, end jeg har turdet håbe på. Jeg nyder at hjælpe andre med træning og at opleve, når det gør en forskel.

Samtidig er det fedt, at der ikke er noget facit. Effekten af træning og muskelopbygning er vidt forskellig fra person til person.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive fitnessinstruktør?

Personlig træning er lige mig, og heldigvis er det også det, jeg laver mest af på min praktikplads. Andre steder vil man dog også komme ud for at skulle lave administrativt arbejde og træne hold. Det skal man gøre op med sig selv, om man gider.

 

Hvilke tanker har du om fremtiden?

Jeg regner ikke med at blive i Norge, når jeg er udlært, men håber at finde arbejde i et dansk fitnesscenter. Derefter drømmer jeg om at studere videre til fx fysioterapeut, sportsmassør eller noget inden for idræt i det hele taget.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden