Martin er vild med konkurrencer

DM i Skills den 16.-18. januar 2020

Han er først lige startet på første hovedforløb, men alligevel er tjenerelev Martin Laursen klar til at deltage i DM i Skills 2020.

Et afbud fra en af de andre erhvervsskoler blev tjenerelev Martin Laursens store chance.

Han blev nemlig tilbudt en plads ved DM i Skills 2020. Det er aldrig før sket, at HANSENBERG har en tjenerelev med ved DM i Skills, som endnu ikke har været på første hovedforløb – et forløb, som Martin Laursen nu har været på i ganske få dage.

”Selvfølgelig vil jeg gerne gå videre til finalen, men jeg er bare glad for at være med. Det bliver sjovt, og jeg får nogle ekstra udfordringer. Det bliver spændende at se, om jeg lever op til de krav, der er i konkurrencen. Jeg finder ud af, hvor god jeg er under pres og på tid”, siger Martin Laursen og tilføjer:

”Jeg glæder mig til at komme ud på gulvet, og man kan godt give hinanden et smil. Man lærer også ved at se, hvordan andre griber det an. Så selv om det er en hård konkurrence – og jeg ikke ser mig selv som sejrherre – bliver man bedre bare ved at være med”.

Tjenerelev Martin flamberer pandekager

Under træningen på HANSENBERG havde Martin Laursen helt styr på flambering.

Tre tjenerelever er med

Lærepladsen hedder Restaurant Knapp i Aabenraa, og den 21-årige tjenerelev får masser af opbakning derfra:

”Min chef går meget op i konkurrencer, fordi de giver deltagerne mulighed for at udvikle ekstra færdigheder. Så opbakningen er vanvittig god. Det, jeg er sikker i, kan jeg selv læse op på – og det, jeg er i tvivl om, spørger jeg om. Ellers bliver man bare forvirret”.

Op til DM i Skills har faglærer Hanne Mikkelsen stået for træningen af Martin Laursen og de to andre talentfulde tjenerelever, der tager turen fra HANSENBERG til København for at dyste med om DM-titlen.

”Hanne bruger meget tid på os, og hun er skrap. Det hele skal gerne være så perfekt, som det er muligt, så hun bakker op og retter på os. Hun gør det, fordi hun går op i det – og gerne vil have, at vi klarer os godt”.

tjenere lærer at flambere

Der gøres klar til flambering.

Altid noget nyt at lære

Og DM-oplevelsen har da også blot givet Martin Laursen mere konkurrenceblod på tanden:

”Jeg vil gerne være med ved mange konkurrencer – og blive så god, som mulig. Der er altid noget nyt at lære inden for tjenerfaget. Det er et bredt fag, hvor man kan præsentere vin og viden generelt inden for mange områder”.

Martin Laursen skal i konkurrence på førstedagen ved DM i Skills. De fem bedste tjenerelever fra de to indledende runder går videre til lørdagens finale.

DM i Skills 2020 tjener Martin 2

En af opgaverne til DM i Skills for tjenere er udskæring af frugt.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden