Lena og Frederik tager DM-guld

Tjener og mediegrafiker vandt DM i Skills 2022

Lena og Frederik

tager DM-guld

Lena Hahn Atzen og Frederik Dahl Kehlet er Danmarks bedste elever inden for henholdsvis tjenerfaget og mediegrafikerfaget.

Tjenerelev Lena Hahn Atzen og mediegrafikerelev Frederik Dahl Kehlet er vindere af DM i Skills 2022 i Høng

De har været oppe mod landets bedste elever inden for netop deres fag, men lørdag eftermiddag løb to af erhvervsskolen HANSENBERGs hårdtarbejdende talenter med guldet ved DM i Skills 2022.

Det var nemlig tjenerelev Lena Hahn Atzen og mediegrafikerelev Frederik Dahl Kehlet, som til stor jubel i festteltet i Høng blev kaldt op til scenen for at modtage de flotte DM-trofæer.

Og det er to meget rørte elever, der nu prøver at sætte ord på, hvad en DM-titel betyder for dem:

”Jeg er så glad. Målet var at nå i finalen. Så det er vildt at være oppe imod så mange dygtige tjenerelever – og så vinde. Jeg har lyst til at eksplodere som et konfettirør”, siger Lena Hahn Atzen, der er i lære på Molskroen i Ebeltoft.

”Det er sindssygt. Ubeskriveligt. Jeg havde slet ikke regnet med det. Den her titel betyder alt. Der ligger flere års uddannelse og hårdt arbejde – samt et halvt års konstant træning mod netop DM i Skills – bag”, forklarer Frederik Dahl Kehlet.

Opgaver på stribe

Han er i lære ved Forsvaret på Ryes Kaserne i Fredericia, og i de seneste måneder har han trænet ved at kigge på tidligere års Skills-opgaver – og løst dem. Typisk får deltagerne en case – en virksomhed – som de skal løse en lang række opgaver for. Det kan være design af en plakat, emballage, en app eller en video.

I år var temaet Tour de France – der kommer igennem Kalundborg Kommune – og mediegrafikerne skulle i løbet af tre dage løse seks separate opgaver. Deriblandt at designe en holdtrøje til et af holdene og lave en teaser til tv.  

”Det er gået over al forventning, selv om vi ikke har bevæget os ret meget ind i de områder, som jeg er stærk i. Det har været en super oplevelse, og jeg har hver dag glædet mig til at komme i gang – og været bombet bagefter på den gode måde”, fortæller Frederik Dahl Kehlet.

Vandt også en særpris

Tjenereleverne har været igennem en indledende runde, inden de fem bedste fra de indledende runder lørdag skulle i finalegear. Her stod menuen blandt andet på at lave to perfekte Irish Coffees, sørge for bordopdækning af to borde samt dekantering af rødvin.

”For mig handler det om den læring, der følger med – at komme igennem nogle opgaver, som man ikke nødvendigvis bruger så meget i hverdagen. Forberedelserne startede i januar, og jeg sidder for eksempel om aftenen og prøver at remse cocktailopskrifter op. Jeg har svært ved at lære udenad – jeg er mere sådan til ”wing it as you go”. Men det kan man ikke til DM i Skills”, forklarer Lena Hahn Atzen.

Hun vandt i øvrigt også en særpris ved DM i Skills for ”Personlig fremtoning og serveringshygiejne”. Derudover er hun uddannet kok – også fra HANSENBERG – i 2021, hvor hun opnåede en guldmedalje ved svendeprøven.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden