Lena Hahn Atzen, tjenerelev

DM i Skills 2022

Lena Hahn Atzen

tjenerelev

”Man drømmer jo selvfølgelig om at vinde, men det helt klare mål er at nå med i lørdagens finale – og derefter gøre mit bedste for, at det også bliver til en placering”.

Hun er udlært kok – og fik dengang guld til svendeprøven på HANSENBERG. Straks efter den bedrift gik Lena Hahn Atzen i lære som tjener på Molskroen i Ebeltoft.

Og nu er den 25-årige tjenerelev fra Rønde klar til konkurrencerne ved DM i Skills:

”Jeg glæder mig så meget, for det at deltage i konkurrencer har længe været en drøm for mig, men corona satte en kæp i hjulet for den mulighed, så jeg er bare superglad for at kunne være med til DM i Skills”.

”For mig handler det om den læring, der følger med – at komme igennem nogle opgaver, som man ikke nødvendigvis bruger så meget i hverdagen. Forberedelserne startede i januar, og jeg sidder for eksempel om aftenen og prøver at remse cocktailopskrifter op. Jeg har svært ved at lære udenad – jeg er mere sådan til ”wing it as you go”. Men det kan man ikke til DM i Skills”, forklarer Lena Hahn Atzen.

Hun er dog slet ikke i tvivl om, at det, at hun er udlært kok, er en fordel:

”Under konkurrencerne er kniven en forlængelse af min arm. Så jeg kan lægge flere timer i at fokusere på det, jeg ikke har så meget erfaring med – eksempelvis spiritus – frem for at øve frugtudskæring. Og har gæsterne ved bordet spørgsmål, kender jeg tilberedningsmetoder, råvarer og så videre”.

Undervejs har Lena fået fuld opbakning fra både kolleger og sin træner på HANSENBERG:

”På Molskroen er de glade for konkurrencer, og de er meget, meget støttende, hvilket har været en stor hjælp, fordi jeg kan træne sammen med dem. De står klar til at hjælpe – jeg må stille alle de dumme spørgsmål, jeg vil. Og de bestiller det hjem, jeg har brug for. Det er så dejligt, at man må udfolde sig, selv om man ”bare” er elev”.

”Også på skolen har der været meget træning, og min træner var også klar til at træde til på de dage, hvor der egentlig ikke var sat tid af til det. Man kan mærke, at faglæreren er med en, og det er virkelig godt for motivationen”, siger Lena.

Hun går ind til konkurrencerne på torsdag med en forventning om at gøre sit bedste:

”Selvfølgelig drømmer man om at vinde, men det helt klare mål er at nå med i lørdagens finale – og derefter gøre mit bedste for, at det også bliver til en placering”.

Lena Hahn Atzen har i sin træning forud for DM i Skills haft stort fokus på mixologi.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden