Ældre får gourmetfrokost

Onsdag den 26. oktober åbner 50 kokke- og tjenerelever igen gourmetrestaurant på plejecentret Bertram Knudsens Have

Mad skal mere end at smage godt. Det skal være en oplevelse.

Frokosten for 120 ældre beboere og medarbejdere onsdag den 26. oktober 2016 bliver noget ud over det sædvanlige. Her er 50 kokke- og tjenerelever fra uddannelsernes grundforløb på HANSENBERG vært for en udsøgt 2-retters gourmet-oplevelse på plejecentret Bertram Knudsens Have.

Arrangementet på Bertram Knudsens Have er en videreførelse af et vellykket samarbejde mellem HANSENBERG og plejecentret.

Fjerkræ og sæsonens råvarer

Eleverne deles ind i 6 hold, der hver får ansvaret for et køkken og servering af mad til 120 ældre beboere og medarbejdere på plejecentret.

Menuen skal eleverne selv udtænke og kreere, men skal dog bestå af kylling og sæsonens råvarer. Som afslutning serveres en desserttallerken med sprøde, søde og syrlige elementer. På denne tallerken skal æble indgå.

Forinden har eleverne spurgt ind til eventuelle hensyn, hvis beboerne ønsker maden tilberedt på en bestemt måde, anrettet i tyggevenlige udgaver eller helst undgår bestemte ingredienser.

Smager på virkeligheden

Ifølge faglærer Martin Hejlesen fra tjeneruddannelsen på HANSENBERG får eleverne værdifuld erfaring ved at omdanne plejehjemmet til restaurant. Det er samtidig første gang, at holdet består af både voksne over 25 år og unge elever, som kommer direkte fra folkeskolen, hvilket stiller store krav til elevernes evne til at samarbejde.

"Både som kok og tjener er eleverne drevet af ønsket om at glæde andre mennesker. Og som en ekstra bonus lærer de selv noget undervejs. De smager på virkeligheden. Eleverne prøver at arbejde med gæster, som de også vil møde på en rigtig restaurant," siger Martin Hejlesen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden