Jens er kørt i mål med fem års uddannelse

EUX

Jens er kørt i mål med fem års uddannelse - personvognsmekaniker med EUX

Han er gået målrettet efter det, og nu kan Jens Eskelund Lassen som den første nogensinde fra HANSENBERG skrive personvognsmekaniker med EUX på sit CV.

Svendeprøver er altid en festdag på HANSENBERG.

Og forleden kunne Jens Eskelund Lassen afslutte sin uddannelse.

”Jeg startede på grundforløbet for præcis fem år siden, og det er dejligt, at jeg nu har fået både hue og svendebrev. Jeg har været meget nervøs, men det må jo være, fordi det er noget, der betyder meget for mig”, fortalte Jens Eskelund Lassen, da han dagen efter svendeprøven blev fejret sammen med de øvrige nye personvognsmekanikere.

Her hæftede faglærer Kim Askou Hansen sig i sin tale ved, at Jens Eskelund Lassen både fik 12 til svendeprøven og til den sidste gymnasiale eksamen for godt et par uger siden, hvor han fik studenterhuen på:

”Under svendeprøven hørte jeg skuemesteren sige: ’Så lærte jeg også noget’. Du er den første elev, jeg har haft, der går ud med 24. 12 fra gymnasiet og 12 til svendeprøven må give 24. Det kræver en hel del at passe både arbejdet her på personvognsmekanikeruddannelsen og på gymnasiedelen”.

 

Til svendeprøveafslutningen på HANSENBERG havde Jens Eskelund Lassen naturligvis sin studenterhue på.

Dedikeret elev

Selvom det altså har krævet en masse at passe skolegangen, har Jens Eskelund Lassen også to gange deltaget ved regionsmesterskaberne for personvognsmekanikerelever. Begge gange var han blot marginaler fra at kvalificere sig til DM i Skills.

Med ved fejringen af svendeprøverne var også både Jens Eskelund Lassens far René Lassen og mester Frede Bohnfeldt fra Sommersted Autoservice. Og det var en glad far, der sad ved sin søns side:

”Huen sidder på hovedet, og svendebrevet er i hus. Det bliver man stolt af, og det er Jens’ egen fortjeneste. I begyndelsen kom det bag på os, når han sad og lavede lektier fredag og lørdag aften. Han har været meget dedikeret”.

Frede Bohnfeldt havde da også kun pæne ord at sige om sin dygtige lærling:

”Man skal bare kigge på Jens for at se, hvad han er for en person. Han er en rar fyr, og jeg er så heldig, at jeg har nogle stykker ansat, der er som Jens. EUX-elever er på skole et halvt år ad gangen, så det kan være en udfordring. Men fordi vi har flere ansatte i virksomheden, kan vi godt få det til at hænge sammen. Og man er nødt til at tage lærlinge ind, hvis man vil bevare sit fag”.

Jens Eskelund Lassen var til svendeprøveafslutningen flankeret af sin mester Frede Bohnfeldt fra Sommersted Autoservice (t.v.) og sin far René Lassen.

Åbne muligheder

Jens Eskelund Lassen har også planer om at bevare sit fag, og han skal fortsat arbejde ved Sommersted Autoservice.

”Jeg valgte EUX’en for at have åbne muligheder med den gymnasiale vej – samtidig med, at jeg fik en virkelig god og alsidig uddannelse. For mig gælder det om at yde det maksimale og så se, hvad man får ud af det. Ellers er det bare spildt tid”, fortalte Jens Eskelund Lassen.

På HANSENBERG kan du vælge 11 forskellige uddannelser med EUX.

Koncentrationen lyste ud af Jens Eskelund Lassen under svendeprøven i HANSENBERGs autoværksteder.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden