Flere digitale byggesten i undervisningen

Eleverne får Flere digitale byggesten 

Elever inden for en række fagområder på HANSENBERG får nu endnu et værktøj, som er med til at klæde dem på til en fremtid på et arbejdsmarked, hvor digitalisering spiller en større og større rolle.

Vi er alle sammen forbundet i en mere og mere digitaliseret verden, og her på skolen vil vi være med til at sikre den videre fremdrift inden for de nye, digitale muligheder.

Vi har iværksat en ambitiøs digitaliseringsstrategi, og i forlængelse af den har vi nu etableret et tæt samarbejde med folkene bag SkyHost. SkyHosts drifts- og planlægningssystem samler og effektiviserer opgavestyring, tidsregistrering og flådestyring - og er med til at optimere virksomheders ressourcer og kommunikation.

Direktør ved HANSENBERG Morten Kaj Hansen

HANSENBERG har fokus på digital vækst og udvikling. Vi skal uddanne vores elever, så de bliver fagligt dygtige håndværkere, som samtidig er digitalt kompetente. SkyHost har lavet en erhvervs-applikation, der passer ind i den kontekst, og sammen kan vi præge den digitale udvikling inden for byggeriets uddannelser. Derfor indleder vi et strategisk samarbejde med dem.

Helt naturligt samarbejde

Et af målene med samarbejdet er, at HANSENBERGs elever inden for forskellige fagområder kan være med til at digitalisere erhvervslivet, når de færdes ude i virksomhederne.

Hos SkyHost er det ifølge direktør John Essemann helt naturligt, at man indleder et samarbejde med HANSENBERG. Med SkyHosts system får eleverne nemlig mulighed for at afprøve i praksis, hvor stor en forskel digitale løsninger kan gøre i en arbejdsdag. 

"Digitaliseringen af processer - og evnen til at beherske dem - bliver i de kommende år en stadig vigtigere del af håndværkerens værktøjskasse. Ved at inddrage SkyHosts platform i undervisningen giver HANSENBERG eleverne en reel liveoplevelse af, hvordan digitale systemer kan effektivisere hverdagen på landets byggepladser", siger John Essemann.

Direktør ved SkyHost John Essemann

Eleverne kan være med til at skubbe nogle virksomheder hen imod digitalisering. Og de virksomheder, der allerede har en digital platform, får en medarbejder med nogle gode brugerkompetencer.

Skarpe elever og faglærere

John Essemann peger desuden på, at SkyHost med samarbejdet vil få konstruktive inputs fra HANSENBERGs elever og faglærere:

"HANSENBERGs elever er vant til at begå sig på digitale platforme. Derfor forventer jeg også, at vi vil få en masse spændende inputs retur, som vi kan bruge til at optimere vores funktionaliteter til morgendagens håndværkere".

Virksomhed roser brugervenligt system

Med SkyHost får den enkelte virksomhed et fuldstændigt skræddersyet modulsystem.

En af de virksomheder er entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen A/S, hvor administrerende direktør Claus S. Rasmussen blandt andet hæfter sig ved, at systemet sikrer, at medarbejdere eksempelvis får tegninger og planer på deres mobiltelefon, inden de skal løse en specifik opgave.

"Medarbejderne har taget godt imod systemet, og indkøringen er gået langt bedre, end vi på forhånd turde håbe på. Systemet er meget brugervenligt, og alle kan være med. Tømrersvendene kan slet ikke forstå, at de har kunnet leve uden systemet. De skal ikke lave timesedler mere, men blot indberette det hele via telefonen. Det er langt nemmere".

Administrerende direktør ved entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen A/S Claus S. Rasmussen

Vi har langt større overblik over folk. Bogholderiet bruger ikke så meget tid på registrering, og alle processer er blevet til godkendelsesprocesser i stedet for noget, man skal arbejde med. Det har også gjort, at vi kan skrive vores fakturaer langt hurtigere, så hele processen er speedet op.

HANSENBERG er den første erhvervsskole, som SkyHost har indledt et samarbejde med.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden