Guld til Malte ved svendeprøven

Tjenerfaget

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Guld til Malte ved svendeprøven

Det blev til fire ud af fire mulige 12-taller, da tjenerelev Malte Strunge forleden var til svendeprøve, og han er allerede blevet fastansat som souschef i restauranten på Hotel Koldingfjord, hvor han også var i lære.

Et kig langt tilbage i historiebøgerne viser, at der kun én gang tidligere er uddelt en guldmedalje ved tjenernes svendeprøver på HANSENBERG.

Torsdag skete det igen, da Malte Strunge – der har været i lære på Hotel Koldingfjord – indkasserede fire fænomenale 12-taller ved svendeprøven.

”Det er helt fantastisk. Jeg havde ikke regnet med det, men havde da tænkt tanken, at det kunne være en mulighed. Jeg turde dog ikke satse på det, for det er ikke så ofte, at det sker, så hvorfor på en torsdag? Da jeg til at starte med fik to 12-taller, kom der pres på, for så kunne jeg godt se, at der stadig var en chance. Da jeg så fik den sidste karakter, blev jeg meget stille. Det var et meget specielt øjeblik, og så blev jeg da stolt”, fortæller den 21-årige tjener.

Malte Strunge har under sin uddannelse været ambassadør for branchen i et tiltag, som HORESTA og 3F står bag. Han var blandt andet med ved DM i Skills for at fortælle andre unge om de mange muligheder, som eksempelvis en tjeneruddannelse giver.

Planer for fremtiden

For Malte er det alsidigheden i tjenerfaget, der har fanget ham. Han har sideløbende med sin uddannelse været ambassadør for branchen i et tiltag, som HORESTA og 3F er gået sammen om for at udbrede kendskabet til blandt andet tjener- og kokkefagene.

”Når man brænder for sit fag, er det godt at få mulighed for at fortælle om det. Jeg håber, at de unge kan se, at der er så meget andet i tjenerfaget end at rende med tallerkener”, siger Malte, som allerede er blevet fastansat som souschef i restauranten på Hotel Koldingfjord.

”Det er et skulderklap, at man kan opnå det fra dag et. Jeg glæder mig helt vildt til de nye udfordringer – og til at se, hvad jeg kan løfte det til. Nu skal jeg falde til og være i det. På sigt har jeg nogle planer om at læse videre, men jeg bliver i hvert fald i tjenerfaget i nogle år”.

”Jeg vil rigtig gerne give noget af det, jeg har lært, videre til nye tjenerelever. Vi mangler sindssygt mange mennesker i branchen, og det vil være fedt at få en masse nye tjenere ind, som er passionerede – og som kan varetage hoteller og restauranter”.

Malte under svendeprøven.

Tjener i særklasse

Ifølge faglærer på HANSENBERG Hanne Mikkelsen har Malte nogle unikke kompetencer:

”Det er en kombination af interesse, klæbehjerne og en helt utrolig sympatisk personlighed. Malte er altid den første, der rejser sig, hvis noget skal gøres. Hvis han bliver spurgt om noget, han ikke kender svaret på, er han dagen efter ekspert på området. Hvis der ligger skrald på fortovet, når han går forbi, samler han det op og finder en skraldespand. Han er hjælpsom, venlig – og altid positiv og i godt humør”, siger Hanne Mikkelsen og tilføjer:

”Der skal rigtig meget til for at få en guldmedalje, men det kommer ikke bag på os, at Malte fik den. Den er så velfortjent”.

Hanne Mikkelsen peger samtidig på, at alle ti tjenerelever, der torsdag var til svendeprøve, har været meget dedikerede:

”Der har været en flok meget dygtige elever på holdet, og de har alle været fantastisk gode til at hjælpe. De har gjort hinanden gode, brugt hinanden konstruktivt, øvet på skolen i fritiden – både før skoletid, hvis de skulle møde sent, og efter skoletid. Det har været en kæmpe fornøjelse at opleve”.

  • Du kan læse mere om tjeneruddannelsen her.

Malte under svendeprøven.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden