Frisørelever er hårsbred fra fornem finale

26 elever får snart kam til deres hår

I månedsvis har 26 frisørelever arbejdet hen imod La Grande Finale ved Årets elevteam på HANSENBERG, og på mandag går det løs med flot hår, makeup og imponerende catwalk.

26 elever får snart kam til deres hår.

De deltager nemlig i Årets elevteam, hvor de kæmper om at blive HANSENBERGs dygtigste elever inden for frisørfaget. Og mandag finder La Grande Finale sted.

"Når vores frisørelever deltager i Årets elevteam, giver det dem et rigtig godt fundament til svendeprøven. De får mulighed for at fordybe sig, får et højere fagligt niveau og lærer af at være tidspresset - samtidig med at de skal være kreative", siger skolechef ved Vitia på HANSENBERG Kirsten Grosen Poulsen og tilføjer:

"De udvikler altså deres faglige kompetencer og lærer også at samarbejde. Fordi de arbejder i makkerpar, er de sammen om at udarbejde trænings- og handlingsplaner".

Siden august har de deltagende elever mødtes til flere træningsaftener i HANSENBERGs frisørsalon. Her har skolens egne faglærere og gæstelærere stået til rådighed, og elevernes indsats er hver gang blevet vurderet.

Frisørelever Presser sig selv

Og det giver meget at være med, fortæller Melika Honoré Aktas og Fenja Mortensen, der er i gang med 4. hovedforløb på HANSENBERG - og i lære hos henholdsvis Bendesgaard i Hedensted og Klip Dupont i Christiansfeld:

"Vi har altid drømt om at deltage i konkurrencer og blive helt vildt dygtige. Det er en udfordring at være med ved Årets elevteam. Man lærer nogle andre teknikker, og det giver et rush".

Melika Honoré Aktas forklarer, at makkerparret fokuserer meget på de discipliner, der er i konkurrencen - eksempelvis langthårsfrisering og maskulin klipning - og fordyber sig i ting, de ikke så ofte arbejder med i salonen.

"Man presser sig selv på tid og gør sit bedste. Melika og jeg har arbejdet sammen siden grundforløbet, hvor vi hurtigt fandt ud af, at vi var gode til at samarbejde. Så vi hjælper altid hinanden, når vi er på skole", fortæller Fenja Mortensen og bliver suppleret af sin holdkammerat:

"Vi har nogle forskellige kompetencer, og vi er gode til at give hinanden ros og kritik. Man skal have en god kemi i sådan en konkurrence".

 

 

Kom og se med

Årets elevteam findes ved finalen, hvor resultaterne fra træningsaftenerne og finaledagens resultater samles og vurderes.

Finalen finder sted mandag den 26. november på HANSENBERG, Skovvangen 28 i Kolding. Årets elevteam afsluttes med et show på catwalken, hvor hvert team præsenterer de modeller, de dagen igennem har arbejdet med.

Catwalken begynder klokken 19.00, og her er alle velkomne til at se med.

Årets vindere modtager blandt andet en vandrepokal, hvor navne på elever og saloner indgraveres. Pokalen må vises frem i salonen i et år og returneres herefter til HANSENBERG.

Bombage på øvelseshoved er en af disciplinerne ved Årets elevteam. Her øver Melika Honoré Aktas sig under en af træningsaftenerne forud for finalen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden