Flot andenplads til elever ved Young Chef-konkurrence

2024

Start på uddannelse til januar - søg ind nu

Vejen til drømmejobbet

Flot andenplads til elever ved Young Chef-konkurrence

Samarbejde på højt, højt plan betaler sig!

Det har tjenerelev Amanda Bodholdt samt kokkeeleverne Camilla Muxoll Hansen og Jeppe Hansen fra HANSENBERG bevist, for tirsdag sikrede de sig en flot andenplads ved den storstilede konkurrence Young Chef på Aalborg Tech.

 

Ved konkurrencen dystede tjener- og kokkeelever fra hele landet i hold om, hvem der i fællesskab kan sammensætte den mest velsmagende menu samt præsentere den så professionelt, indbydende – og med et så gnidningsfrit samarbejde – som muligt.

Og her var det formidable trekløver altså med helt oppe i toppen af feltet.

Via en direkte linje til Aalborg på konkurrencedagen forlød det, at alle tre elever er meget, meget glade for andenpladsen.

Camilla og Jeppe fortæller, at det har været sjovt, lærerigt og meget udfordrende at være med, mens Amanda forklarer, at hun har lært virkelig meget i løbet af de seks intense uger, hvor holdet har trænet forud for konkurrencen.

Her skal Amanda til at servere den delikate mocktail, som hun selv har komponeret.

Mange opgaver

Mens Amanda blandt andet stod for bordopdækning, service, flambering samt mixede og serverede en lækker mocktail – kombucha med timian, æblesaft, lime og timiansirup efter egen opskrift – havde Camilla og Jeppe travlt i køkkenet.

Og sådan så holdets menu ud:

Forret: Fyldt pasta med Sirius, ricotta og urter på sauteret fennikel og spinat. Serveres med en skum på efterglød. Dertil vin: Domaine Perrachon Pouilly – Fuissé.

Hovedret: Flamberet svinemørbrad serveret med pommes kroket, en selleripakke fyldt med løgpuré, en tærteskal med ragout på shortribs samt en pebersauce. Dertil vin: Beaujolaise Villages Terre de Loyse Perrachon.

Ost: Arla Unika Gnalling i æblekombucha. Arla Unika Sirius i Calvados serveret med tranekompot og knækbrød. Dertil vin: Garvey’s Amontillado ”Tio Guiliermo” Sherry.

Dessert: Kefirmousse med pistacie, marineret æble og brunet smørcreme serveret med vandbakkelse fyldt med æble, kefir og fermenteret fløde. Dertil vin: Rös Solaris Prestige Dessertvin, Dyrhøj Vingaard.

Præmie på 10.000 kroner

Amanda, Camilla og Jeppe kan nu snart glæde sig til at høste frugten af deres hårde arbejde.

Med andenpladsen følger nemlig et besøg på en overenskomstdækket gourmetrestaurant i Danmark efter eget valg til en værdi af 10.000 kroner for hele holdet samt faglæreren.

Holdet har dog endnu ikke besluttet, hvor de vil nyde den lækre middag, for de har slet ikke turdet tænke på, at det kunne blive relevant.

Stort og varmt tillykke til Camilla, Amanda og Jeppe med det imponerende resultat.

Amanda er i lære på Tyrstrup Kro, Camilla på Comwell Kolding og Jeppe på Munkebjerg Hotel.

Førstepladsen ved Young Chef løb holdet fra Kold College i Odense med – flot arbejde, og også stort tillykke til det fynske hold.

Det er Team Gastronomi Danmark, som står for konkurrencen, som er støttet af 3F, Privat Service og Restauration, HORESTA og Food Organisation Denmark.

Her får teamet en tilbagemelding fra deres gæster, efter de har nydt både menuen og betjeningen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583



Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden