Flere lærepladser til elever på HANSENBERG

I 2016 indgik skolen 816 uddannelsesaftaler, hvilket er en fremgang på 10% i forhold til året før. Samtidig er skolen landets førende til at skaffe praktikpladser i udlandet

Mens der i hele landet generelt er færre lærepladser til eleverne på erhvervsuddannelserne, har HANSENBERG succes med at skaffe lærepladser.

HANSENBERG satte sig i 2015 det mål, at man inden udgangen af 2016 ville skaffe 10% flere lærepladser til elever end året før, og det mål er indfriet og mere til. Antallet af lærepladser er i 2016 steget fra 739 til 816.

Det betyder, at færre skal i skolepraktik, og flere kan komme ud på arbejdspladserne og få den eftertragtede læreplads.

Opsøgende arbejde

Udviklingen glæder Niels Peter Hansen, skolechef og ansvarlig for HANSENBERGs virksomhedsservice. Han fremhæver skolens 7 praktikpladskonsulenter, som tager land og rige rundt for at afsætte elever til virksomhederne.

"Vi har gjort en kæmpe indsats for at styrke det opsøgende arbejde, og vores praktikpladskonsulenter knokler benhårdt på at skabe gode relationer til virksomhederne. Tallene bekræfter os i, at indsatsen har en positiv effekt," siger Niels Peter Hansen.

Han forklarer videre, at virksomhederne er blevet mere bevidste om at tage lærlinge for at få uddannede fagfolk.

"Samtidig vidner det om, at virksomhederne er glade for samarbejdet. I den seneste virksomhedstilfredsmåling lå vi langt over landsgennemsnittet," tilføjer Niels Peter Hansen.

Af alle de elever, HANSENBERG optager på Grundforløb 2, får hele 87% af dem en læreplads.

Internationalisering og udsyn

HANSENBERG har satset kraftigt på internationalisering og udsyn de senere år, hvilket bl.a. ses på antallet af praktikpladser i udlandet. Her er skolen også gået markant frem med hele 20%. Fra 96 til 115 praktikpladser.

På landsplan placerer det HANSENBERG alene i front, når det handler om at sende elever i praktik i udlandet. Og der er mange fordele ved at tage sin praktik uden for landets grænser, fortæller Niels Peter Hansen.

"De unge bliver mere modne og selvstændige og bliver bedre til sprog. Det er kompetencer, som er i høj kurs hos virksomhederne herhjemme," understreger han.

Ifølge Vækstrådet kommer Danmark til at mangle 85.000 faglærte allerede i 2025.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden