Femte grønne flag

Se ansøgningsfristen for uddannelsesstart til august

Vejen til drømmejobbet - 1

Femte grønne flag for grønt arbejde

Det Grønne Flag er med til at fastholde fokus på etableringen af nye bæredygtige tiltag på HANSENBERG

Johanne Søeberg og Stine Bach Schulz fra Grundforløb 1, Dyr, landbrug og gartneri sørgede sammen med borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff for at få Det Grønne Flag til tops.

I 2018 kunne HANSENBERG – som den første ungdomsuddannelsesinstitution i Kolding – hejse Det Grønne Flag.

Og onsdag strøg flaget så for femte år i træk til tops. Baggrunden er HANSENBERGs fortsatte arbejde med programmet Grøn Skole i skoleåret 2021/2022.

”I det seneste år har vi på HANSENBERG arbejdet med temaerne affald, energi og natur, hvilket er kommet til udtryk i en række forskellige indsatser – for eksempel etablering af urørt skov, nye solceller og bæredygtighed som en fast del af undervisningen”, fortæller leder for Vejledning og Undervisning & Kvalitet på HANSENBERG Joakim Fruerlund Deylami.

Bæredygtighed er et strategisk fokuspunkt på HANSENBERG, og der arbejdes bevidst og kontinuerligt med at udvikle et ”bæredygtigheds-mindset” blandt elever og medarbejdere.

”Vi vil gerne sætte den grønne omstilling og bæredygtighed på dagsordenen i Kolding Kommune. Det Grønne Flag er med til at fastholde fokus på etableringen af nye bæredygtige tiltag”, forklarer Joakim Fruerlund Deylami.

Der var grøn kage til alle deltagere ved arrangementet.

Optimisme på den længere bane

Det var to elever fra Grundforløb 1, Dyr, landbrug og gartneri – Johanne Søeberg og Stine Bach Schulz – som stod for at hejse flaget. Det gjorde de med assistance fra borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff på HANSENBERGs adresse i Vranderup.

Borgmesteren kom i sin tale ind på den nuværende energikrise og de store udfordringer, den bringer med sig her forud for vinteren:

”Men når jeg ser på jer, er jeg optimistisk på den længere bane, for I arbejder med den grønne omstilling”, sagde Knud Erik Langhoff direkte henvendt til de omkring 100 grundforløbselever, som deltog i arrangementet.

Borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff holdt tale.

Viden om dyrevelfærd

Det er Friluftsrådet, som endnu en gang har tildelt HANSENBERG Det Grønne Flag, og i sin begrundelse kommer rådet blandt andet ind på skolens grupperum, som tømrerelever har bygget med henblik på at informere om bæredygtige materialevalg og teknikker.

”Derudover har I arbejdet med bæredygtighed, energi, økologi, madspild og miljø. I har også afholdt Økodag i samarbejde med Økologisk Landsforening med det formål at udbrede viden og kendskab til økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd”, lyder det videre fra Friluftsrådet.

Det festlige flagarrangement blev sluttet af med grøn kage og frugt til alle deltagere.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden