Elever leverer lækker mad på plejecenter

Beboerne på Plejecenter Bertram Knudsens Have i Kolding fik en flot frokost, da de fik besøg af elever fra HANSENBERG

Kyllingebryst med ovnbagte kartofler, kyllingebryst ballotine med pommes duchesse og kyllingekarbonader med kogte kartofler.

Det er blot et udpluk af de hovedretter, der forleden var på menuen på Plejecenter Bertram Knudsens Have i Kolding.

Omkring 30 kokke- og tjenerelever fra HANSENBERG stod nemlig klar i plejecentrets køkkener, hvor de sørgede for tilberedning og servering af frokost til både beboere og medarbejdere. Og der blev hygget ved frokostbordene rundt omkring på Plejecenter Bertram Knudsens Have:

”Det er dejligt at se og høre, hvad de unge mennesker lærer og kan. Det er første gang, jeg er med, og jeg har glædet mig, for jeg har hørt så meget godt om arrangementet. Og så er det da dejligt at blive vartet op i både hoved og bagdel”, sagde 81-årige Else Jørgensen, som blev bakket op af gruppeleder ved Plejecenter Bertram Knudsens Have Conni Vind Christensen:

”Det betyder, at vi sammen er til fest. Vi finder de fine duge frem, og vi har været ude at samle efterårsblade til at pynte med. Og så spiser de ældre bare meget mere – både, fordi det er dejlig mad, og fordi det er hyggeligt. Alle personalegruppe er jo også med. Festen er blevet en tradition for os, og både beboere og personale ser frem til den. Beboerne klapper efter maden, og det bliver eleverne glade for”.

Men eleverne får også meget andet end klapsalver med sig fra plejecentret:

”Eleverne får selv ansvar for det enkelte køkken, og de har selv planlagt, hvilke retter de laver”, fortalte faglærer ved Vitia på HANSENBERG Linda Sass Meyer.  

Menneskeligt aspekt

Eleverne stod altså for menuer, som de selv havde sammensat, så planlægning, varebestilling og samarbejde var blandt grundingredienserne i elevernes arbejde.

”Derudover møder eleverne nogle mennesker, de ellers ikke ville møde. Der er bestemt også et menneskeligt aspekt i projektet”, påpegede Martin Hejlesen, der er vejleder og faglærer ved Vitia på HANSENBERG.

Kokkeelev Christina Vendelbo:

 

”Det er dejligt at lave mad til de ældre borgere, og forhåbentlig kan vi være med til at give dem en god oplevelse. Vi serverer nogle klassiske retter med finesse”.

Klassiske retter

For beboerne på Plejecenter Bertram Knudsens Have havde naturligvis mulighed for at følge elevernes arbejde fra første parket – blandt andre kokkeelev Christina Vendelbo, der stod for at lave kyllingebryst med ovnbagte kartofler, sauterede grøntsager og brun sovs.

”Det er dejligt at lave mad til de ældre borgere, og forhåbentlig kan vi være med til at give dem en god oplevelse. Vi serverer nogle klassiske retter med finesse, og det er rart, at vi selv må bestemme, hvordan vi sammensætter menuen. Det kan være en udfordring, men det klarer vi”, forklarede hun og blev suppleret af Tobias Jacobsen fra Grundforløb 1:

”Jeg kan rigtig godt lide at komme ud og servere for mennesker, der ikke er en del af skolen”.

Ud over den varme mad, ventede der også beboere og personale en lækker desserttallerken med små hapser i form af blandt andet citronfromage, creme brulé og minipandekager.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden