Elever har papirposen fuld af bæredygtige løsninger

Et par hundrede elever på Grundforløb 1 arbejdede på tværs af fagretninger

200 af HANSENBERGs elever mødtes på tværs af fagområder for sammen at præsentere masser af bæredygtige idéer.

Bæredygtighed er i dagligdagen et helt essentielt fokusområde for både elever og medarbejdere på HANSENBERG.

Og tirsdag den 31. oktober stod helt i bæredygtighedens tegn for omkring 200 elever på Grundforløb 1. De skulle nemlig tværfagligt komme med forslag til bæredygtige løsninger – og rammerne var helt frie.

Hele dagen arbejdede eleverne koncentreret med opgaven, og kort før klokken 15 blev vinderne kåret. Førstepladsen gik til en idérig gruppe, der kom med konkrete forslag til, hvordan man kan skifte plasticposer ud med papirposer.

Dommerkomitéen gik i sin bedømmelse af de mange gode idéer ud fra en række fastlagte kriterier – for eksempel effekten af idéen i forhold til bæredygtighed og muligheden for at iværksætte og implementere idéen.

Nogle af eleverne er her i gang med brainstorming.

Stå stærkt efter studielivet

Inden vores dygtige elever overhovedet gik i gang med at finde gode idéer, fik de fra morgenstunden et flot oplæg fra projektleder i cirkulær økonomi ved By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune Kim Ankjær Nielsen.

”Hvis man vil stå stærkt efter sit studieliv, skal man vide noget om bæredygtighed”, konstaterede Kim Ankjær Nielsen indledningsvis.

Han opfordrede vores elever til at tænke i idéer, der opfylder flest mulige af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – eksempelvis ansvarligt forbrug og produktion samt partnerskaber for handling.

”I dag har vi et samfund, hvor nogle ting bliver genanvendt. Det, man gerne vil hen imod i den cirkulære økonomi, er, at man kan genanvende ressourcer igen og igen”, forklarede Kim Ankjær Nielsen.

 

Kim Ankjær Nielsen pegede på, at den grundlæggende idé bag den cirkulære økonomi er, at vi ikke må have noget affald. En målsætning, som man nogle steder helt efterlever i Holland:

”Designdelen er alfa omega. Ting skal designes, så materialerne kan skilles ad og genanvendes”.

HANSENBERGs konstante arbejde med bæredygtighed har blandt andet meget andet til formål at øge vores elevers kompetencer, så de kan matche den øgede efterspørgsel efter bæredygtige produkter og servicer.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden