Dygtige gæstekokke fra Vejen i køkkenet

Mange elever fra Kompetenceskolen i Vejen har planer om at tage en erhvervsuddannelse, og mandag fik en gruppe fra skolen mulighed for at se nærmere på HANSENBERG.

Det er måske nogle af fremtidens faglærte kokke og tjenere, der mandag var i køkkenet på HANSENBERG.

Ni elever fra Kompetenceskolen i Vejen var nemlig på besøg, og under kyndig vejledning fra faglærer på HANSENBERG Annette Steffensen skulle de alle lave tre forskellige typer smørrebrød samt flødeboller med hindbærskum.

”Det er gået rigtig godt. Eleverne er glade, positive og har gåpåmod. De er blevet udfordret på det at lave smørrebrød, for det kræver forberedelse, og det har de været super gode til – og det er nogle flotte resultater”, fortalte Annette Steffensen.

Eleverne skulle fremstille smørrebrød med roastbeef, fiskefilet samt med æg og rejer. De skulle selv lave forarbejdet – eksempelvis stege fisk og lave agurkesalat.

Gode oplevelser

Alexandru Furtuna og Mohammed Shahin var to af de dygtige elever, der tog udfordringen i køkkenet op – også, selv om de går med andre karrieredrømme:

”Før kunne jeg egentlig ikke lide at være i et køkken, men det har været en mega fed dag. Man hjælper hinanden, og er fælles om opgaverne. Man har en makker, der kan hjælpe”, forklarede Mohammed Shahin, der gerne vil være SOSU-assistent.

Makkeren, Alexandru Furtuna, var helt enig. For ham var det især spændende at få et førstehåndsindtryk af HANSENBERG, fordi han gerne vil uddanne sig til elektriker på skolen:

”Jeg får set HANSENBERG – og mærker, hvordan det er at være her. Jeg har prøvet noget nyt, og det har været en rigtig god oplevelse”.

Mohammed Sharin og Alexandru Furtuna havde helt styr på det med at lave smørrebrød.

Mange vælger en erhvervsuddannelse

Selv om en karriere i køkkenet altså ikke lige har førsteprioritet for Alexandru Furtana og Mohammed Shahin, er der masser af værdi i at opleve atmosfæren på en erhvervsskole, påpegede linjelærer på Kompetenceskolen Ulla Vester, der var med eleverne i Kolding:

”Mange af vores elever vil fortsætte på erhvervsskole, så det er godt og sundt for dem at se, hvad det vil sige at gå på en erhvervsskole. De ser, hvor stor skolen er – og hvad det vil sige at være elev på HANSENBERG. Det kan være det indblik, der får dem til at vælge uddannelse. Det at lave mad er en sidegevinst”.

De fleste af eleverne, der var på besøg i HANSENBERGs køkken, er dog på køkkenlinjen på Kompetenceskolen i Vejen.

  • Se alle HANSENBERGs erhvervsuddannelser her


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden