DM-titel giver mod på mere

Vibe Sonne vandt DM i Skills 2019

Det betyder rigtig meget for DM i Skills-vinder og mediegrafiker Vibe Sonne, at hun får opbakning – og ansvarsområder – på sin læreplads, Trademark Textiles A/S i Kolding.

For få uger siden sprang hun op på scenen i Arena Næstved efter at være kåret til Danmarks bedste mediegrafikerelev ved DM i Skills 2019.

Og her nogle uger senere kan Vibe Sonne fra HANSENBERG se tilbage på en formidabel oplevelse:

”Selvfølgelig kommer jeg til at nævne det, når jeg skal søge job. Men en arbejdsgiver skal vælge mig på grund af det, jeg kan. Så på den måde er det ikke så meget jobmæssigt, at DM-titlen får betydning for mig. Det er mere den personlige udvikling, der betyder noget. Mit gåpåmod har fået en opgradering. Det har været en øjenåbner, og i fremtiden tør jeg at gå efter nogle jobs, som jeg ikke tidligere har tænkt på”.

”I det hele taget ser jeg tilbage på det som en stor udviklingskurve. Jeg skulle arbejde så hurtigt med opgaverne og var nødt til at springe over detaljerne i første omgang. Nu kan jeg godt se, at jeg arbejder meget bedre og hurtigere på den måde, hvor jeg så tager deltaljerne til sidst. Prioriteringerne bliver bare meget skarpere, og det kan man jo bruge over alt i livet”, forklarer Vibe.

Sådan ser Vibe Sonnes flotte DM-trofæ ud.

Én stor familie

Livet for Vibe er lige nu arbejdet på praktikstedet Trademark Textiles A/S i Kolding. Et sted, som betyder rigtig meget for den 22-årige mediegrafikerelev.

Kollegerne har bakket op – og hele tiden troet på Vibes vinderchancer – samt leveret masser af skulderklap, da eleven kom hjem fra Næstved med DM-trofæet.

”De havde sat flag op. Og når nogen har fødselsdag eller skal fejres, sniger vi os hen til den person. Så lige pludselig stod hele firmaet bag mig. Så det er en støttende familie, man har her. Det er skønt”, fortæller Vibe.

Med i ”familien” er designmanager hos Trademark Textiles Davide De Leo. Han er Vibes læremester i virksomheden, og han har masser af ros til sin elev:

”Vibe arbejder hurtigt, og hun er proaktiv, hvilket er helt essentielt i dag til dag arbejdet. Derudover er hun meget kreativ i de længere processer, siger Davide De Leo og tilføjer:

”Nogle gange kan man møde folk, der er kreative, men ikke specielt hurtige. Men Vibe besidder begge kvaliteter, og hun arbejder rigtig godt sammen med kollegerne. Hun har en kombination af kompetencer, der gør hende helt speciel”.

Davide De Leo er Vibe Sonnes læremester hos Trademark Textiles.

Vigtigt at tage elever ind

Trademark Textiles, der har omkring 50 ansatte, designer og producerer blandt andet strømper, undertøj og badetøj for en lang række eksterne samarbejdspartnere over hele verden.

Arbejdsopgaverne er derfor meget varierede for Vibe. Hun får mulighed for at prøve kræfter med alle virksomhedens designområder – eksempelvis print på tøj, design af logoer, farvevalg og magasinlayouts.

”Vi er et ungt team, og vi tror virkelig på vigtigheden af at tage elever ind og give dem ansvar – og se dem udvikle sig. De er med ved kundemøder, og de er i den grad en del af holdet. Elever kommer med friske idéer, og de arbejder hurtigt. Vi vil gerne investere i vores medarbejdere – det er helt vitalt for os”, siger Davide De Leo.

Den tilgang til tingene sætter Vibe stor pris på:

”Det er virkelig dejligt at få egne ansvarsområder, for så lærer man hurtigere tingene. Davide har også tilbudt mig at komme på et illustrationskursus, som Trademark Textiles betaler for. Sådan et kursus har stor værdi for mig, men samtidig kan jeg også give noget tilbage til firmaet”.

Vibe Sonnes arbejdsopgaver er meget varierede hos Trademark Textiles..

Godt samarbejde med skolen

Davide De Leo peger på, at Vibe er virksomhedens femte elev fra HANSENBERG. Og han er meget tilfreds med samarbejdet med erhvervsskolen:

”De tekniske kompetencer, som eleverne har, er virkelig gode. Det samme er den selvstændighed, de lægger for dagen. For os er gode engelskkundskaber meget vigtige, og det er et område, hvor vi har oplevet en stor udvikling. HANSENBERG tager imod feedback fra virksomhederne, og vi har et virkelig godt samarbejde”.

Selv om det altså er nogle uger siden, at Vibe vandt DM i Skills, er hendes bedrift langt fra glemt. I fredags blev hun således fejret ved et arrangement på HANSENBERG.

DM i Skills 2019 vinder mediegrafiker Vibe Sonne uddannelse lars lykke rasmussen

Ved DM i Skills i Næstved blev Vibe Sonne kåret til landets bedste mediegrafikerelev, og Lars Løkke Rasmussen stod klar til at overrække trofæet.

Vibe Sonne har stået for designet af disse boksershorts til det britiske marked.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden