Dag 3 - DM i Skills 2023

afslutning og flot 2. plads

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

3. dag og afslutning på DM i Skills 2023

NICKLAS HAR KLARET DEN SIDSTE OPGAVE

Tre dag, seks opgaver – og nu kan mediegrafikereleverne ved DM i Skills 2023 i Fredericia slappe af ind til medaljeceremonien, for sidste pitch er givet.

Og årets sidste pitch stod Nicklas Mailund fra HANSENBERG for.         

Han skulle forsøge at ”sælge” sit produkt – en æske til børnestrømper, hvor temaet var ”Jungle Life” – til head of design ved Trademark Textiles Davide De Leo

Det var nemlig Trademark Textiles, som havde leveret opgaven til DM-aspiranterne.

”Det har været superfedt at være med. Jeg havde ikke regnet med, at det ville være så fedt. Og opgaveformatet er virkelig godt i forhold til de opgaver fra sidste år, som jeg har øvet mig på. For eksempel tæller pitchen en del, for det er vigtigt at kunne fortælle om de tanker, man har gjort sig om sit produkt”, fortæller Nicklas.

Davide De Leo er da også imponeret over Nicklas og de øvrige deltageres præstationer:

”De gør det virkelig godt – og finder meget forskellige løsninger. De har fået fuldstændig frie hænder fra Trademarks side”.

Flot, flot arbejde af Nicklas – der er i lære hos Superego – hen over tre dage.

Medaljeceremonien begynder lørdag klokken 14.

Emballage til strømper designe en æske til børnestrømper temaer er Jungle life med fokus på vilde dyr og natur.

Davide De Leo fra Trademark Textiles er imponeret over Nicklas og de øvrige deltageres præstationer.

NICKLAS SIKRER SIG EN FORNEM 2. PLADS VED DM

Det var så tæt på en danmarksmesterskabstitel, som det kunne blive for Nicklas Mailund.

Den 19-årige mediegrafikerelev fik nemlig en flot andenplads efter tre dages intensiv konkurrence.

”Jeg er da stolt. Det er fedt at vide, at man har været så tæt på. Samtidig er det også ærgerligt at vide, at man netop har været så tæt på titlen. Men jeg har ydet det bedste, jeg kan, og så kan man ikke gøre mere”, siger Nicklas.

Under konkurrencerne har mediegrafikereleverne dystet på deres faglighed inden for blandt andet billedbehandling, brandfilm og lækker emballage. Opgaverne har tre lokale virksomheder – LEGO-koncernen, DK Company og Trademark Textiles – leveret.

”Skills-deltagelsen har givet mig nogle gode kompetencer i forhold til hurtigt at kunne gå i gang med en opgave – at arbejde under tidspres, men så alligevel få et produkt ud af det”, siger Nicklas og tilføjer:

”Jeg er rigtig glad for, at jeg har været med. Jeg har oplevet et fantastisk sammenhold mellem mediegrafikerne, selv om vi er konkurrenter, og der har bare været stor opbakning fra alle sider”.

Stort tillykke til Nicklas – der er i lære hos reklamebureauet Superego i Horsens – med det flotte resultat.

Det var så tæt på en danmarksmesterskabstitel, som det kunne blive for Nicklas Mailund, der fik en flot andenplads efter tre dages intensiv konkurrence.

VILD OPLEVELSE FOR SILAS

I denne omgang kunne personvognsmekanikerlærling Silas Henningsen ikke køre hjem til Rødding med DM i Skills-titlen som medpassager.

Men det kan han måske næste år.

For selv om det ikke blev til en førsteplads i år, vil Silas langt fra afskrive, at han vil forsøge at kvalificere sig til DM i Skills igen:

”Det har været en vild oplevelse at være med. Ja, en kæmpestor oplevelse. Jeg er så glad for, at jeg har fået muligheden for at deltage. Det er en stor ting at kunne sige, at jeg har været med ved DM. Og umiddelbart regner jeg med at stille op igen”.

Og Silas er allerede begyndt at tænke over, hvad han skal arbejde med frem mod en eventuel kvalifikation næste år:

”Hvis jeg skal med næste år, skal jeg øve mig i at slappe mere af – og stole mere på min egen faglighed, for jeg kan godt tvivle på mine beslutninger, når jeg står der ved bilen sammen med skuemesteren”

Vi tvivler slet ikke på, at Silas har både nok mod og faglighed til at gå hele vejen næste år.

Silas er i lære hos Grønnebæk Auto ved Jels.

FLOT AFSLUTNING PÅ DM I SKILLS

DM i Skills 2023 – tre dage med masser af konkurrencer og fortællinger om landets fantastiske erhvervsuddannelser – er nu slut.

Og med en flot afslutningsceremoni, hvor årets Skills-deltagere blev hyldet af blandt andre børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.

”Jeg er utrolig glad for jeres indsats, for den er med til at vise andre unge, at der er en anden vej end den boglige”, sagde ministeren og pegede på, at politikerne bruger en del tid på at tale om den grønne omstilling – men at der er behov for mere faglært arbejdskraft for at gøre snakken til mere end netop en snak:

”Vi har ikke nok mennesker til at sikre den grønne omstilling i virkeligheden. I er i den grad en del af løsningen. I er i den grad eftertragtede. I er i den grad fremtiden”.

Ved afslutningsceremonien overdrog borgmester i Fredericia Kommune Steen Wrist værtskabet til sin kollega i Roskilde Kommune, Tomas Breddam. DM i Skills 2024 finder nemlig sted i Roskilde i april næste år.

Tak til samtlige 280 konkurrencedeltagere fra hele landet for nogle helt formidable oplevelser i de seneste tre dage for de 51.000 gæster, der har gået gennem tælleapparaterne.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden