Borgmester i praktik på HANSENBERG

Både hos HANSENBERG og på borgmesterkontoret på Kolding Rådhus mærker man, at håndværksbrancher mangler elever. Nu har borgmester Jørn Pedersen været i praktik på HANSENBERG for blandt andet at få input til, hvad kommunen kan gøre for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse

Borgmesterkæde og jakkesæt var torsdag skiftet ud med kedeldragt og sikkerhedssko, da borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen gæstede HANSENBERG.

Jørn Pedersen skulle nemlig i praktik som smed og VVS'er i værkstederne på Teknia på HANSENBERG.

"Jeg har en forventning om, at jeg tager noget med, som jeg kan gå videre med til gavn for hele kommunen," sagde Jørn Pedersen, inden han under kyndig vejledning fra smedeelev Rune Iversen og skolepraktikinstruktør Brian Marthinsen gik i gang med at lave en fyrfadsstage.

Opgaven hos VVS'erne lød også på at lave en lysestage, og Jørn Pedersen viste fine talenter inden for lodning.

Direkte udbytte

Efter "praktiktiden" kunne borgmesteren putte andet end lysestager i tasken. Med sig havde han også ideer til, hvordan man får flere unge ind på erhvervsuddannelserne:

"Det var fantastisk spændende at være her. Det direkte udbytte var snakken med eleverne om, hvordan vi får de unge interesserede i en erhvervsuddannelse. Som ung kan det være svært at vide, hvilken hylde der er den rigtige. Men det, de har med sig fra en håndværksmæssig uddannelse, er aldrig spildt." 

 

 

"HANSENBERG er en institution, vi i kommunen taler om igen og igen, for vi er nødt til at få flere faguddannede unge. Vi mangler i den grad arbejdskraft. Jeg kan se det, når jeg kommer rundt på arbejdspladserne. Eksempelvis er smede en mangelvare, og prisen på byggeri går op, fordi vi ikke har den rigtige arbejdskraft. Det hæmmer væksten," sagde Jørn Pedersen.

 

Skolechef ved Teknia og Designia Carsten Schmidt mærker også, at smede- og VVS-brancherne er på udkig flere elever:

"På de to uddannelser er stor efterspørgsel på elever. Vi får næsten dagligt henvendelser fra smede- og VVS-firmaer."


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden