1. dag ved DM i Skills

Her vil der blive lagt fotos op - flere gange dagligt

Spændingen var til at tage og føle på, da der var indmarch kl. 9 - der var ingen tvivl om, at de unge deltagere var helt klar til at tage udfordringen op.

SKILLS ER SKUDT I GANG

Det er lige til at få våde øjne og gåsehud af, når godt 300 talentfulde erhvervsskoleelever fra hele landet med store smil og ranke rygge – og til stående klapsalver fra en hel sal – traver hen over scenen.

Det var nemlig lige, hvad eleverne gjorde torsdag morgen ved indmarchen til dette års DM i Skills i Arena Næstved.

I arenaen – og i enorme telte lige udenfor – konkurrerer de i de kommende dage om DM-titler.

HANSENBERG har fire dygtige deltagere med:

  • Marc Thejl Hansen (tjener)
  • Mathias Thygesen (gastronom)
  • Vibe Sonne (mediegrafiker)
  • Xenia Dalgaard Sørensen (tjener)

Og deltagerne kan se frem til at blive en del af en skov.

For under åbningsceremonien kunne borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen afsløre, at samtlige deltagere ved DM i Skills får deres helt eget egetræ – med en navneplade på – i en helt ny skov, der bliver etableret ved Næstved.

”Det er ikke en skilteskov, men en Skills-skov. Forhåbentlig kan I engang fortælle jeres børn og børnebørn, at I har været til DM i Skills, og at I har jeres eget egetræ. Og jeg glæder mig over, at Skills får lov til vokse videre i Næstved”, sagde borgmesteren.

Det var undervisningsminister Merete Riisager, der holdt den officielle åbningstale. Hun understregede flere gange, at Danmark i den grad har brug for unge mennesker, der vælger en erhvervsuddannelse.

Og i de kommende tre dage viser nogle af landets dygtigste erhvervsskoleelever altså deres fag frem i Arena Næstved.

Vi hepper på dem alle sammen – og følger HANSENBERGs fire talentfulde deltagere tæt ...

 

Flere informationer og flere fotos følger i løbet af dagen ...

FØRSTE SKILLS-DELTAGERE ER KOMMET GODT FRA START

Frem til lørdag eftermiddag dyster nogle af landets bedste erhvervsskoleelever om danmarksmesterskabet.

Og DM i Skills i Næstved er kommet godt gang. Det samme er de to HANSENBERG-elever, der allerede på førstedagen er i konkurrence: tjenerelev Marc Thejl Hansen og mediegrafikerelev Vibe Sonne.

Vibe skal som den eneste af HANSENBERGs fire deltagere i konkurrence både torsdag, fredag og lørdag. Alle tre dage skal hun løse forskellige opgaver, der handler om en ny forlystelse i BonBon-Land. Vel at mærke på tid.

”Det er gået rigtig godt ind til nu, men tiden går meget hurtigt. Så jeg skal hele tiden vurdere, om jeg når det – eller om jeg skal finde en plan B. Og det har jeg desværre gjort et par gange”, fortæller Vibe.

Torsdag formiddag har hun arbejdet på et logo/facadeskilt. Dagen byder desuden på to andre opgaver, hvor deltagerne først skal lave en plakat – og herefter et app-design.

Marc Thejl Hansen er også ganske godt tilfreds med, hvordan det er gået med at løse dagens første opgaver: bordopdækning til 12 personer, blindduftning af hedvin og likør, den hemmelige Skills-test (som viste sig at være en rørt tatar), boxing table med 12 forskellige foldede servietter samt mixologi.

”Det er gået okay, og jeg er tilfreds ind til nu. Bordopdækningen og tataren er gået bedst. Ved boxing table blev min dug til gengæld ikke så god, og jeg nåede kun at få lavet 10 servietter”.

Held og lykke til Vibe og Marc med de resterende opgaver.

Fredag kommer tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen og kokkeelev Mathias Thygesen i konkurrence ved de indledende runder.

Herefter finder vi ud af, hvilke tjener- og kokkeelever der går videre til lørdagens finaler.

  • Se en præsentation af deltagerne her

 

OPBAKNING FRA LÆREPLADSEN

Tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG er torsdag i gang med indledende runde ved DM i Skills i Næstved.

På sidelinjen har han trofast opbakning fra Lasse Øllgaard.

Lasse Øllgaard er udlært tjener på Restaurant Høfde4 ved Blåvand, og han har taget den knap 300 km lange tur østpå for at bakke op om Marc, der er i lære på restauranten.

”Det er vigtigt, at der er opbakning fra restauranten. Og det, som Marc laver, ser rigtig fint ud. Marc er generelt langt over niveau, for han har ikke været på 2. hovedforløb endnu. Så han skal nok blive til noget stort”, lyder det fra Lasse Øllgaard.

Han forklarer også, at Høfde4 er en relativ nyetableret restaurant.

”Det er stort for os at have en elev med ved DM i Skills. Det betyder noget for restauranten, og samtidig dygtiggør Marc sig på en anden måde ved at være med”.

TO DELTAGERE VENTER BARE PÅ AT KOMME I GANG

Mens to af HANSENBERGs elever – Marc Thejl Hansen og Vibe Sonne – hele dagen har været i gang med konkurrencer ved DM i Skills, må vores to øvrige deltagere væbne sig med tålmodighed.

Tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen – som er i lære på Hotel Koldingfjord – og kokkeelev ved Treetop Restauranten i Vejle Mathias Thygesen skal nemlig først i gang med indledende runde fredag morgen.

Men er det en fordel at have mulighed for at se nogle af konkurrenterne an?

”Både og. Man går rundt og ser, hvad de andre laver. Det kan måske være en fordel, men man går jo også bare og venter – og jeg vil gerne i gang. Jeg er meget nervøs og spændt, men jeg er klar i morgen”, siger Mathias.

”I mit tilfælde er det en fordel, fordi det er første gang nogensinde, at jeg er i konkurrence. Det giver en kæmpe kampgejst at se konkurrenterne i dag. Jeg ser, hvad de gør – og ser, hvad jeg måske selv kan gøre bedre i morgen. Der er sommerfugle i maven, men jeg føler mig klar”, siger Xenia.

Flere af konkurrenceelementerne for tjenerne ændrer sig dog fra den ene dag til den anden. For eksempel er der en hemmelig Skills-test, som kan være alt fra flambering af pandekager til rørt tatar.

De 5 bedste tjenerelever og de 5 bedste kokkeelever fra de indledende runder går videre til lørdagens finale.

Xenia og Mathias venter spændt på at deltage i konkurrencerne fredag.

Billeder fra indmarchen

Dag 2 og 3

Se meget mere fra DM i Skills

Herunder nogle af de andre uddannelser, der er til DM i Skills


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden